Sisteme de placări și pereți

Sistemele de pereți Knauf îndeplinesc diverse cerințe, cum ar fi acelea de protecție contra incendiilor, de izolare fonică, rezistență la impact, și în anumite cazuri, de izolare termică.

1. Sisteme de  placări de mansardă Knauf cu plăci de gips-carton

Sistemele de placări de mansardă sunt formate dintr-o structură de susținere placată cu plăci de gips-carton / gips armat cu fibre. Structura de susținere este fixată direct de structura acoperișului, iar plăcile se fixează cu șuruburi de aceasta. Împreună cu acoperișul, sistemele de mansardă pot asigura cerințe specifice de izolare termică, fonică și de rezistență la foc.

DESCRIERE

În funcție de modul de alcătuire, sistemele de placare de mansardă pot fi:

• D611.ro – Placări de mansardă cu structură de susținere din lemn
• D612.ro – Placări de mansardă cu structură de susţinere metalică din profile CD 60
• D613.ro – Placări de mansardă cu structură de susţinere metalică din profile omega

D611 – Placări de mansardă cu structură de susținere din lemn

Sistemul de placări de mansardă D611.ro este format dintr-o structură de susținere din rigle de lemn, placată cu plăci de gips-carton / gips armat cu fibre. Structura este compusă din rigle de montaj, fixate direct de căpriori/clești cu bride metalice sau cu șuruburi autofiletante. Plăcile se fixează cu șuruburi autofiletante de riglele de montaj.

D612 – Placări de mansardă cu structură de susținere metalică din profile CD 60

Sistemul de placări de mansardă D612.ro este format dintr-o structură de susținere metalică din profile CD 60, placată cu plăci de gips-carton / gips armat cu fibre. Structura este compusă numai din profile de montaj sau din profile portante și profile de montaj și se fixează direct de căpriori/clești cu bride sau piese de suspendare metalice. Plăcile se fixează cu șuruburi autofiletante de profilele de montaj.

D613 – Placări de mansardă cu structură de susținere metalică din profile omega

D613 - Placări de mansardă cu structură de susținere metalică din profile omega
Sistemul de placări de mansardă D613.ro este format dintr-o structură de susținere metalică din profile omega, placată cu plăci de gips-carton / gips armat cu fibre. Structura este compusă din profile de montaj, fixate direct de căpriori/clești cu șuruburi autofiletante. Plăcile se fixează cu șuruburi autofiletante de riglele de montaj.
Descarcă
Fișa tehnică:
D61 - Placări de mansardă Knauf
Descarcă

2. Pereți compartimentare cu plăci Knauf din gips-carton pe structură metalică

Pereții cu schelet metalic Knauf sunt o alternativă la pereții interiori masivi. Datorită montajului uscat și rapid, precum și secțiunii transversale zvelte a peretelui, cu cele mai bune proprietăți de izolare termică, fonică și de protecție la foc, pereții despărțitori Knauf își găsesc o aplicabilitate în toate tipurile de clădiri (rezidențiale, comerciale, birouri, industrial, publice etc).

Pereti Knauf pe structura metalica

Pereţii despărţitori interiori au, pe lângă rolul de separare a încăperii, şi sarcini de protecţie contra incendiilor şi zgomotelor, şi în anumite cazuri, de izolare termică. În general, aceste cerinţe pot fi rezolvate optim şi repede din punct de vedere tehnic, atenţie deosebită necesită însă îmbinările pereţilor şi tavanelor, introducerea uşilor, ferestrelor şi instalaţiilor precum şi execuţia rosturilor orizontale şi verticale.

Domeniu larg de utilizare
Pereţii interiori Knauf pot fi utilizaţi ca pereţi pe casa scărilor, pereţi despărţitori între locuinţe (pereţi perimetrali), pereţi de compartimentare între încăperi și pereți pentru cinematograf.

Montajul uşor al peretelui
Pereţii sunt formaţi dintr-o structură de susţinere şi stratul de placare. Structura este îmbinată cu şuruburi zincate Knauf pentru tablă şi este placată în final cu plăci de gips-carton pe ambele feţe. Alcătuirea structurii şi tipul placării depinde de cerinţele de stabilitate, protecţie fonică şi protecţie la foc.

DESCRIERE

Sistemele de pereţi Knauf de compartimentare se realizează din plăci de gips-carton fixate cu şuruburi pe o structură metalică. Placările pot consta din unul până la trei straturi (W111/ W112/ W113).

• Structura metalică este fixată de părţile de construcţie adiacente şi reprezintă structura portantă pentru placări.
• În cazul placării în mai multe straturi este asigurată rezistenţa la impact.
• În cavitatea creată de profilele metalice pot fi introduse materiale izolatoare fonic sau termic, precum şi instalaţii sanitare sau electrice.
• Rosturile de dilataţie ale structurii de rezistenţă trebuie preluate în realizarea pereţilor cu structură metalică. În cazul pereţilor continui sunt necesare rosturi de dilataţie la distanţe de cca 15 m.

Pentru cerinţe speciale se pot alcătui pereţi cu schelet dublu, dispus adiacent (W115, pentru asigurarea unei protecţii fonice suplimentare), cu placare suplimentară între structurile metalice (W115W, pentru asigurarea unei protecţii fonice suplimentare), cu structurile metalice distanțate și conectate cu ștraifuri discontinue pe toată înălțimea (W116, pentru introducerea instalațiilor) sau conectate cu ștraifuri continue pe toată înălțimea (W145 sau W145 Diva, pentru cinematograf).

W111 – Perete Knauf de compartimentare – schelet simplu, placat într-un singur strat

W111
Sistemul Knauf W111 este alcătuit dintr-o singură structură metalică alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW. Placare cu un singur strat de placă pe fiecare parte. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.

W112 – Perete Knauf de compartimentare – schelet simplu, placat în două straturi

Knauf W112
Sistemul Knauf W112 este alcătuit dintr-o singură structură metalică alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW. Placare cu două straturi de plăci pe fiecare parte. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.

W113 – Perete Knauf de compartimentare – schelet simplu, placat în trei straturi

Knauf W113
Sistemul Knauf W113 este alcătuit dintr-o singură structură metalică alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW. Placare cu trei straturi de plăci pe fiecare parte. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.

W115 – Perete Knauf de compartimentare – schelet dublu, placat în două straturi

Knauf W115
Sistemul Knauf W115 este alcătuit dintr-o structură metalică dublă alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW, cu bandă de etanşare fără efect de conlucrare. Placare cu două straturi de plăci pe fiecare parte. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.

W115W – Perete Knauf de compartimentare – schelet dublu, placat în două straturi + a 5-a placă în interiorul peretelui

Knauf W115W
Sistemul Knauf W115 este alcătuit dintr-o structură metalică dublă alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW, cu bandă de etanşare fără efect de conlucrare. Placare cu două straturi de plăci pe fiecare parte și un strat suplimentar între cele două structuri metalice. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.

W116 – Perete Knauf pentru instalaţii – schelet dublu, placat în două sau trei straturi

Sistemul Knauf W113 este alcătuit dintr-o singură structură metalică alcătuită din profile dB Knauf SMP CW/UW. Placare cu trei straturi de plăci pe fiecare parte. În cavitatea creată de profilele metalice se pot monta materiale izolatoare fonic sau termic precum şi instalaţii sanitare sau electrice.
Descarcă
Fișa tehnică:
W11 - Pereţi de compartimentare Knauf pe structură metalică
Descarcă

3. Placări ale pereților din zidărie (sisteme de tencuială uscată cu plăci Knauf din gips-carton)

DESCRIERE

Tencuieli uscate

Plăcile Knauf se aplică prin lipire direct pe stratul suport, fără schelet de susținere. În funcție de calitatea stratului suport aplicarea plăcilor se poate face cu adezivul Knauf Perlfix sau cu Knauf Fugenfueller Leicht. Cu tencuiala uscată se obțin suprafețe perfect plane, de înaltă calitate, în cel mai scurt timp, fiind o bună alternativă la tencuiala umedă.

W611 – Tencuială uscată cu plăci de gips-carton

Placări de pereți

Placările de pereți sunt formate dintr-un schelet metalic placat pe o singură parte cu unul sau mai multe straturi de plăci Knauf. Între peretele existent și suprafața plăcilor pot fi încorporate materiale izolatoare pentru protecția fonică și termică, instalații (electrice, sanitare, etc.), precum și suporturi portante pentru obiectele sanitare. Acestea asigură optimizarea considerabilă a capacității de izolare a peretelui existent.

W623 – Placare la perete pe structură metalică din profile CD 60

Sistemul de placare a pereților W623.ro este compus dintr-un schelet metalic din profile tip CD 60, fixat de peretele existent cu bride Knauf pentru CD 60. Placarea se poate face cu unul, două, trei, sau chiar patru straturi de plăci Knauf.

W625.ro/W626.ro Placare la perete pe structură metalică din profile dB Knauf SMP CW

Sistemele de placări ale pereților W625.ro și W626.ro sunt compuse dintr-un schelet metalic simplu din profile dB Knauf SMP CW 50/75/100, în fața peretelui de bază. În cazul sistemului W625.ro, placarea se face într-un singur strat, iar în cazul sistemului W626.ro, placarea se face în două straturi de plăci.

W630B – Placare la perete pe structură metalică din profile dB Knauf SMP UW dispuse spate în spate, placare în 2×3 straturi

Sistemul de placare a pereților W630B.ro este compus dintr-un schelet metalic din profile dB Knauf SMP UW 100 dispuse spate în spate și interconectate cu șuruburi autofiletante. Placarea se face cu 2×3 straturi de plăci Knauf DF(GKF) 15 mm.
Descarcă
Fișa tehnică:
W61 - Placări de pereți și tencuieli uscate Knauf
Descarcă

Dacă vrei cele mai bune soluții pentru finisarea mansardei,
alege produsele Knauf!

Descoperă acum rețeaua de distribuitori din orașul tău – vezi aici lista completă!

Descoperă distribuitorii

Dacă ai o întrebare sau vrei să fii contactat de către un reprezentant zonal, lasă-ne un mesaj!

Contactează-ne