Project Description
Dacă ar exista un echivalent al termenului de ”tratament” în arhitectură, atunci acesta s-ar numi Renovare J cu înțeles de ”recuperarea” clădirilor vechi și transformarea lor în ceva complet nou, revigorat, modern.
Exact acest lucru s-a întâmplat cu o veche școală din Amsterdam, care a fost transformată dintr-un spațiu neglijat și abandonat într-un imobil cu apartamente luxoase. Noi ne vom concentra atenția asupra unei mansarde fantastice din cadrul clădirii, pe care vă invităm să o vizitați într-un tur virtual de excepție!
Deși în multe cazuri cel mai simplu mod în care poți obține un spațiu de vis este construcția acestuia de la zero, există situații în care drumul dificil al recondiționării va oferi rezultate spectaculoase unice, care nu ar putea fi obținute altfel. Această teorie este susținută de această mansardă care, prin fațadă și unele elemente ale interiorului, ne spune povestea trecutului său, dar, în același timp ne prezintă imediat ce intrăm pe ușă, un interior modern renovat.
Mansarda este mobilată în stil industrial, dintr-un motiv evident: stilul industrial reușește să evidențieze cu succes elementele arhitecturale structurale, cum ar fi grinzile din lemn. Considerăm că aceste grinzi spectaculoase din lemn sunt adevărații protagoniști ai mansardei și merită, fără îndoială, să fie în centrul atenției.
Grinzile sunt prezente în toate camerele și, dacă te uiți cu atenție, nu există mobilier sau decorațiune care să iasă în evidență mai mult decât acestea. Pentru a completa efectul vizual și frumusețea stilului industrial, s-au folosit culori de gri și alb, precum și culoarea lemnului.
Pe lângă grinzi, această mansardă are și alte detalii care ne-au atras atenția. Prima noastră impresie este spațiul deosebit de generos. Iar acest lucru nu se datorează numai suprafeței largi de care dispune mansarda, ci și decorului minimalist care creează și sporește acest efect.
Un alt aspect pe care l-am apreciat la această mansardă este sufrageria care lasă o impresie de simplitate și confort. Interesantă este și soluția aleasă pentru economia spațiul, și anume utilizarea părților inferioare ale ferestrei, unde este așezată o bancă ce traversează camera, de la bucătărie și până în zona living-ului. Capetele băncii au fost folosite chiar ca „zonă verde”, adică pentru cultivarea plantelor.
Un alt detaliu pe care l-am observat sunt scările. Ele reprezintă un alt exemplu și chiar unul foarte bun de economisire a spațiului, la fel ca în cazul băncii despre care scriam mai sus.
Se observă cum scara, cu acces către dormitorul matrimonial și terasă, are integrată o zonă pentru rafturi, un mic dulap încorporat și un spațiu pentru ghivece de flori. La etajul superior nu există hol de intrare, iar motivul este simplu – pentru acces direct în spațiul băii.
Despre terasă nu mai comentăm! Spunem doar că se încadrează perfect în această soluție arhitecturală fantastică.
Ești de acord?