Acoperișul are rolul de închidere a clădirii și de asigurare a unui mediu interior protejat, fiind bariera eficientă care protejează casa de factorii exteriori, cum ar fi ploaia, vântul, umiditatea, variațiile de temperatură și zgomotul.

Un acoperiș perfect rezistă foarte bine în condiții dure de temperatură, dar oferă, în același timp, și un aspect plăcut al locuinței. Țiglele pentru acoperiș construite din elemente de beton oferă aceste beneficii casei tale, fiind printre cele mai rezistente învelitori. În plus, greutatea țiglelor din beton este optimă, fiind calculată astfel încât să nu încarce excesiv structura casei.

Țiglele din beton sunt produse dintr-un amestec de materii prime naturale: nisip de cuarț, ciment, pigmenți anorganici și apă. Producția acestora este realizată cu tehnologii moderne, complet automatizate, calitatea produselor fiind primordială în procesul de fabricație.

Țiglele din beton vin la pachet cu o serie de avantaje pentru locuința ta.

Rezistență în orice condiții

Un prim avantaj al țiglei din beton este rezistența acesteia la vânt, căderi de grindină și căderi de zăpadă. Datorită densității lor, țiglele BMI Bramac sunt rezistente la încărcări de vânt cu viteze de până la 180 km/oră, precum si la variații de temperatură de 100º C.

Periodic, BMI Bramac își supune produsele unor teste de rezistență speciale. Țiglele BMI Bramac sunt testate în cel mai mare canal de vânt al Europei, fiind cu 25% mai rezistente decât prevede norma EN490 pentru țigla din beton.

Absorbție mică de apă

Rezistența țiglei din beton la condițiile schimbătoare ale vremii revine din absorbția mică de apă a materialului. Cu cât absorbția este mai mare, cu atât rezistența acoperișului la îngheț scade și invers.

Durată mare de viață

Absorbția mică de apă a țiglei influențează pozitiv și durata de viață a materialului. După turnare, țiglele din beton se află într-un proces continuu de întărire, care durează aproximativ 80 de ani. De obicei, viața țiglelor din beton depășește 100 de ani.

 Impermeabilitate ridicată

Un alt avantaj al țiglelor din beton este gradul maxim de impermeabilitate. Țiglele din beton rezistă la încărcări de zăpadă și gheață ridicate, cu greutăți de până la 650 de kilograme pe metru pătrat. Nici o altă învelitoare pentru acoperiș nu are această rezistență.

Precizie dimensională

O altă calitate recunoscută a țiglei din beton este precizia dimensională. Țiglele din beton nu se deformează în procesul de fabricație, iar acest lucru permite suprapunerea perfectă a falțurilor.

Izolare termică și fonică superioară

Învelitorile din beton se comportă excelent la solicitări termice și fonice, oferind astfel protecție  superioară acoperișului casei. Datorită densității ridicate și a suprapunerii perfecte a țiglelor, acestea acționează ca un scut de protecție împotriva zgomotului exterior, având capacitatea de a reduce zgomotul cu până la 7 decibeli comparativ cu alte tipuri de învelitori pentru acoperiș.

Sistemul complet pentru acoperiș

Acoperișul perfect vine la pachet cu un sistem original de accesorii BMI Bramac. După alegerea țiglei pentru acoperiș, abordarea acestuia ca un sistem complet este un alt aspect important pentru a avea acoperișul perfect. Sistemul complet presupune folosirea pieselor și accesoriilor pentru acoperiș care să asigure creșterea gradului de funcționalitate al acestuia și sporirea siguranței din punct de vedere al impermeabilității și stabilității. Folosind accesoriile originale BMI Bramac, îmbunătățești funcționalitatea acoperișului și crești durata de viață a acestuia.

Sistemul complet BMI Bramac cuprinde zeci de accesorii pentru ventilație, străpungeri, siguranța accesului pe acoperiș, iluminatul, distribuirea uniformă a încărcării de zăpadă și împiedicarea alunecării acesteia, precum și sistemul de jgheaburi și burlane, Stabicor M.

Gama largă de culori și modele îți permite să alegi țigla care se potrivește cel mai bine stilului casei. Descoperă țiglele din beton pentru acoperiș de la BMI Bramac!

Atunci când vine vorba despre acoperișul casei tale, nu fă compromisuri, alege ce este mai bun! Casa ta îți va mulțumi pentru că ai grijă de ea.