Răspunzând nevoii de adăpost, siguranţă si protecţie, acoperişul a devenit si un simbol ce conturează arhitectural si estetic imaginea întregii case.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să-şi construiască case care să-i protejeze de factorii externi de mediu, care să le ofere confort şi siguranţă.

Rolul principal al acoperişurilor este de închidere a clădirii si de creare a unui mediu interior protejat faţă de cel exterior, fiind o bariera eficace contra factorilor agresivi ai mediului exterior: variaţii de temperatură, umiditate, ploaie şi vânt, zgomot etc.

Bramac Sisteme de Învelitori, produce şi comercializează ţigle din mortar de ciment.

Produsele Bramac sunt produse formate dintr-un amestec de materii prime naturale, precum: nisip de cuarţ, ciment, pigmenţi anorganici şi apă. Producţia se realizează complet automatizat, cu tehnologii moderne, nepoluante, urmărindu-se pe tot parcursul procesului de fabricaţie asigurarea calităţii produselor, prin respectarea normei europene EN 490 .

Avantajele produselor Bramac, decurg din atributele materialului folosit, mortarul din ciment.

Un prim atribut ar fi rezistenţa ţiglei la căderi de zăpadă, vânt, căderi de grindină. Aceasta se află în strânsă legătură cu absorbţia de apă a materialului. Cu cât absorbţia este mai mare, cu atât scade rezistenţa acoperişului la îngheţ.

În cazul ţiglelor din mortar de ciment Bramac, absorbţia apei este mică, ceea ce influenţează pozitiv durata de viaţă a materialului.După turnare ţiglele din mortar de ciment se află într-un proces continuu de întărire, care durează aproximativ 80 de ani. „Viaţa” ţiglelor din mortar de ciment depăşeşte, de obicei, 100 de ani.

Conform testelor efectuate, s-a dovedit că acoperişurile Bramac rezistă la încercări de vânt cu viteze de până la 180 km/ora, precum şi la variaţii de temperatură de 100 º C.
Ţiglele Bramac au un grad maxim de impermeabilitate, fiind rezistente la încărcări de zăpadă şi gheaţă cu greutăţi de până la 650 de kilograme /metru pătrat.

O altă calitate este capacitatea de izolare termică şi fonică a acestuia. Învelitorile din mortar de ciment Bramac se comportă foarte bine la solicitări termice şi fonice oferind protecţie totală.

Precizia dimensională a ţiglelor de mortar din ciment, este o altă calitate recunoscută. În procesul de producţie ţiglele din mortar de ciment nu se deformează, ceea ce permite suprapunerea perfectă a falţurilor.

Din perspectiva firmei, abordarea învelitorii ca sistem presupune preocuparea continuă pentru studierea solicitărilor şi cerinţelor legate de acoperişuri, concomitent cu realizarea pieselor şi accesoriilor care să asigure creşterea gradului de functionalitate al învelitorii, precum şi sporirea siguranţei acesteia din punct de vedere al impermeabilităţii şi stabilităţii.

Ţiglele Bramac sunt ţigle colorate în masă şi oferă posibilitatea de configurare individuală datorită gamei largi de culori şi modele.
În afara ţiglelor, sistemul mai cuprinde peste 50 de accesorii destinate ventilaţiei, străpungerilor, siguranţei accesului pe acoperiş, iluminatului, distribuirii uniforme a încărcării de zăpadă şi împiedicarea alunecării acesteia, precum şi un sistem de jgheaburi şi burlane din PVC – Stabicor.