Eficiența energetică a devenit o temă din ce în ce mai abordată în zilele noastre. Utilizarea responsabilă a resurselor pe care le avem la dispoziție ne poate asigura un mediu curat nu doar pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare.

În ultimii ani, tehnologiile surselor de energie solară s-au extins și s-au îmbunătățit constant, ca urmare a eforturilor depuse în direcția responsabilizării resurselor. Fiind practic gratuită, energia solară poate fi utilizată prin intermediul panourilor solare, pe care le poți achiziționa cu susținerea financiară a statului. Dacă intenționezi să achiziționezi un sistem solar fotovoltaic pentru acoperiș, poți beneficia de fonduri nerambursabile de la stat, de până la 20.000 lei. Beneficiezi de finanțare nerambursabilă de până la 90%.

Comparativ cu sursele convenționale de energie, generarea de energie cu ajutorul panourilor solare nu produce praf fin, nici gaze cu efect de seră. Astfel, soarele devine furnizorul de energie fără emisii, aducând o contribuție importantă la protecția mediului.

Pe lângă nenumăratele beneficii pe care le au, panourile solare îți pot asigura până la 80% din consumul necesar pentru apa caldă menajeră într-un an. Eficiența a fost dovedită chiar și în cazul aportului la încălzire.

În ceea ce privește funcționarea acestora, panourile solare absorb radiațiile solare, transformându-le într-o sursă inepuizabilă de energie. Astfel, beneficiezi de energia soarelui pentru apa caldă sau aportul termic pentru locuință, ca mijloc gratuit și ecologic. În plus, nu trebuie să te îngrijorezi de vremea înnorată, fiindcă panourile solare funcționează chiar și atunci, prin captarea radiației difuze.

Panourile solare puse la dispoziție de BMI Bramac sunt potrivite pentru orice tip de învelitoare, fiind folosite atât în cazul construcțiilor noi, cât și în cazul celor deja existente.

Panourile solare BMI Bramac vin la pachet cu cele mai înalte standarde de design și estetică. Poți alege din opțiunile diferite pentru instalarea panourilor:

  • Soluția integrată direct în acoperiș
  • Soluția cu montaj pe acoperișul existent
  • Sau soluția plasării libere, pe spații verzi, pe terasă etc.

Soluția integrată direct în acoperiș, în locul țiglelor, îți oferă avantajul unei estetici complet liniare și armonioase. De asemenea, fiind încastrat în acoperiș, panoul solar asigură o imagine desăvârșită a locuinței, putând fi așezat în funcție de orientarea acoperișului, pe laturile care asigură cel mai bun aport energetic.

Un acoperiș de la BMI Bramac cu un sistem fotovoltaic îți garantează utilizarea eficientă a energiei solare și, de asemenea, îndeplinește toate cerințele de estetică.