Planeta are nevoie de noi
Suntem în fața unei situații care ne îndeamnă să găsim soluții pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. În statele Uniunii Europene, producția și utilizarea de energie sunt responsabile pentru mai bine de 75% din emisiile de gaze cu efect de seră.1 Reducerea acestor emisii nu are doar un beneficiu asupra planetei, dar are un efect pozitiv și asupra economiei și sănătății noastre.
În contextul unei societăți în care consumatorii primează, planeta noastră are nevoie de mai mulți prosumatori. Un prosumator este, în mod simultan, producător și consumator de energie din surse regenerabile. Asta înseamnă că, pe lângă impactul pozitiv pe care un prosumator îl aduce mediului și societății, acesta se bucură și de independență energetică și economie la factura de curent electric.
Sursele de energie regenerabilă – o necesitate
Unul din principalele obiective ale Uniunii Europene privind eficiența energetică presupune reducerea emisiilor și a costurilor energiei pentru consumatori și industrie. Uniunea Europeană își propune ca, până în anul 2030, ponderea energiei din surse regenerabile în mixul energetic să ajungă la 40%, comparativ cu 1990. La nivelul României, în anul 2019, peste 24% din producția de energie electrică provenea din surse regenerabile, plasând România pe locul 10 la nivelul Uniunii Europene.2
Din fericire, în ziua de azi, soluțiile pe care le avem la dispoziție devin din ce în ce mai accesibile. Una din modalitățile care ne sunt la îndemână pentru a reduce emisiile de gaze este utilizarea energiei din surse regenerabile, spre exemplu, energia solară. Un sistem solar îți oferă acces nelimitat la razele soarelui, iar tu beneficiezi de o sursă inepuizabilă de energie electrică.
Sursele de energie regenerabilă – o necesitate
Unul din principalele obiective ale Uniunii Europene privind eficiența energetică presupune reducerea emisiilor și a costurilor energiei pentru consumatori și industrie. Uniunea Europeană își propune ca, până în anul 2030, ponderea energiei din surse regenerabile în mixul energetic să ajungă la 40%, comparativ cu 1990. La nivelul României, în anul 2019, peste 24% din producția de energie electrică provenea din surse regenerabile, plasând România pe locul 10 la nivelul Uniunii Europene.[*]
Din fericire, în ziua de azi, soluțiile pe care le avem la dispoziție devin din ce în ce mai accesibile. Una din modalitățile care ne sunt la îndemână pentru a reduce emisiile de gaze este utilizarea energiei din surse regenerabile, spre exemplu, energia solară. Un sistem solar îți oferă acces nelimitat la razele soarelui, iar tu beneficiezi de o sursă inepuizabilă de energie electrică.
De ce să optezi pentru panourile fotovoltaice Bramac?
În primul rând, sursele de energie regenerabilă te pot ajuta să devii independent energetic, să economisești bani și să devii un bun prieten al planetei.
Principalele beneficii pe care panourile fotovoltaice ți le pot aduce într-un timp scurt:
- Independență energetică: devii autonom, reducând dependența față de producătorii de energie.
- Grijă față de mediu: Folosești energie curată, care are un impact redus asupra mediului și sănătății omului.
- Consum inteligent: Devii mai dispus să economisești, fiind conștient de propriul consum de energie electrică.
- Valoarea locuinței crește.
- Eleganță: Sistemul fotovoltaic BMI Bramac este integrat complet în acoperișul casei, formând un întreg. Aceste sisteme se potrivesc pe aproape orice tip de acoperiș tradițional.
În plus, pe lângă aceste beneficii, panoul solar funcționează în orice sezon, însă la randament diferit. Vara, când razele soarelui sunt constante și mai puternice, panourile solare au un randament peste măsură. În zilele înnorate sau ploioase, randamentul panourilor poate să scadă, însă chiar și în condiții de radiație solară redusă, panourile fotovoltaice continuă să dea randament.
Accesează energia solară cu ajutorul fondurilor nerambursabile
Administrația Fondului pentru Mediu oferă un program de finanțare dedicat producției de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Programul „Casa Verde” te poate ajuta să obții până la 20.000 lei pentru instalarea unui sistem de minimum 3kW, acoperind până la 90% din cheltuielile aferente.
Dacă ai întrebări privind panourile fotovoltaice BMI Bramac, nu ezita să ne contactezi: https://www.bmigroup.com/ro/contact
Surse:
- Share of energy from renewable sources
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/ - Comisia Europeană: Our planet, Our future. Solutions
https://ec.europa.eu/clima/sites/youth/solutions/solutions-energy_ro - Tranziția către o energie curată, website Comisia Europeană
https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal/energy-and-green-deal_ro - Pactul Verde European, EY, Aprilie 2021
https://www.ey.com/ro_ro/news/2021/04/ey-romania-report–renewables-can-accelerate-the-decarbonisation