Project Description

Te numeri printre ce care lucrează de acasă?
Indiferent dacă este vorba despre o cameră întreagă, un colț al dormitorului, garajul, mansarda sau locul unde iei masa, un spațiu de birou bine amenajat, te poate ajuta să atingi o stare de spirit bună în fiecare dimineață și să obții rezultate mai bune la muncă. Am adunat 5 sfaturi utile pentru a lucra de acasă mai eficient, folosind instrumente pe care probabil le ai deja!

  1. Instalează-te confortabil
    Acasă avem acces la diferite spații și instrumente de lucru. În primul rând, asigură-te că ai toate lucrurile necesare la îndemână, pentru că așa te poți concentra mai ușor. Stiloul tău preferat, o foaie curată în carnetul de notițe și o ceașcă de cafea, pot fi un început bun! Ia în considerare să investești într-un scaun de birou calitativ, deoarece o postură sănătoasă pe parcursul zilei este esențială pentru corpul tău.
Adu natura în ambientul tău
  1. Adu natura în ambientul tău

Petrecând mai multe ore într-un singur loc, poate să devină uneori anost. Natura este ceva de care te plictisești cu greu! Sau niciodată. Ia în considerare mutarea plantelor din casă mai aproape de zona în care ți-ai amenajat biroul. Poți adăuga câteva flori proaspete la următoarea comandă de cumpărături. O familie formată din patru persoane produce zilnic cantități mari de CO2 doar prin respirație. Plantele din casă acționează ca purificatoare de aer și furnizează mai mult oxigen casei tale. Unele plante chiar pot scoate toxinele din aer!

  1. Stai la lumină

Alături de plante, este important să îți maximizezi accesul la lumina zilei. Indiferent de dimensiunea casei tale sau de momentul zilei când biroul tău este invadat de lumina soarelui, există modalități de a maximiza cantitatea de lumină pe care o primești.
Începe prin a muta biroul mai aproape de o fereastră. Acest lucru îți va oferi atât un flux constant de lumină naturală, cât și un acces mai ușor la aer curat, ceea ce va avea impact benefic asupra ta, ce îți va crește și capacitatea de concentrare și funcționare. De fapt, accesul la o priveliște frumoasă și condițiile bune de iluminare, s-au dovedit a fi un ajutor real pentru sporirea productivității. Am vorbit despre aceste lucruri și în articolul Inspirație pentru amenajarea biroului la mansarda.

Lucratul de acasă ne poate oferi flexibilitatea de a ne mișca prin casă, de a face pauze active pentru a reîmprospăta locul în care ne desfășurăm activitatea. Poate canapeaua ta se bucură de lumina și căldura soarelui de după-amiază în această perioadă a anului? De ce să nu porți următoarea conferința telefonică de pe canapea pentru a te bucura de lumina zilei și pentru a-ți întinde și relaxa corpul?

Respiră ușor
  1. Respiră ușor

Știai că aerul din interior poate fi de cinci ori mai poluat decât aerul din exterior? Pe lângă existența plantelor în casă, alegerea alternativelor naturale pentru produsele de curățare, mobilier, jucării și alte materiale de uz casnic este una dintre modalitățile de creștere a calității aerului acasă.
O altă modalitate și mai accesibilă de a te asigura că aerul pe care îl respiri este proaspăt, este de a aerisi în mod regulat. Include în rutina zilnică câteva pauze scurte de aerisire de 10 minute. Deschiderea mai multor ferestre simultan va stimula circulația aerului din casă, înlocuind mai eficient aerul vechi cu aerul curat. Accesul constant la aerul curat va ajuta corpul să se simtă mai ușor și mintea mai productivă.

  1. Pune-ți amprenta asupra spațiului în care lucrezi

Înconjoară-te de lucrurile pe care le iubești! Pictura preferată, playlist-ul, ceașca de cafea sau florile. Munca de acasă ne poate oferi mai multă flexibilitate pentru reamenajarea spațiului care ne înconjoară, ori de câte ori simțim nevoia acestui lucru.