Project Description

„Nu pot să cred că ceea ce altădată era doar un spațiu de depozitare, este acum un etaj suplimentar funcțional al casei noastre.”

Este declarația proprietarilor unei case din Germania, care și-au dorit să creeze un spațiu suplimentar pentru fiica lor majoră, când aceasta a decis să revină acasă. Proprietarii au luat decizia de a-și transforma casa, utilizând spațiul din podul casei, fapt ce le-a oferit oportunitatea creării unui spațiu perfect funcțional pentru toți membrii familiei.

Când iubești zona în care locuiești și nu ai un buget considerabil, să iei decizia de a te muta într-o casă mai mare, este dificilă. De aceea, alternativa aceasta de reconversie a podului într-un spațiu perfect funcțional, mai ales dacă familia se mărește, poate fi o soluție viabilă de luat în calcul.

Mai multă lumină, aer proaspăt și o vedere excepțională

Recâștigarea spațiului neutilizat din pod printr-o astfel de abordare creativă este o soluție ingenioasă, iar iluminarea naturală cu ajutorul ferestrelor de mansardă VELUX este elementul cheie, fără de care, frumusețea amenajării se poate pierde. Sau, altfel spus, nu se vede.

Datorită poziționării favorabile în planul acoperișului, ferestrele de mansardă oferă de două ori mai multă lumină, decât ferestrele clasice, verticale. De asemenea, te poți bucura de mai mult aer proaspăt și de o vedere de la înălțime.

Pentru a da impresia de spațialitate, deoarece podul „suferea” la acest capitol, au fost instalate ferestre de mansardă VELUX de dimensiuni mari, astfel încât suprafața vitrajelor să reprezinte 15-20% din suprafața spațiului de la etaj, asigurându-se astfel, cantitatea optimă, generoasă de lumină în mansardă.

Confort termic în orice anotimp

 Confortul întotdeauna primează, iar cel termic în special, în mansardă. De aceea, alegerea proprietarilor s-a îndreptat spre echiparea ferestrelor cu rolete electrice VELUX. Roletele exterioare oferă cea mai eficientă protecție pe tot parcursul anului, prevenind supraîncălzirea pe timpul verii și reducând pierderile de căldură în timpul iernii. Datorită opacității de 100%, pătrunderea luminii în interior, în orice moment al zilei se poate realiza, când roletele sunt trase.

Oază de lumină și relaxare

Trebuie să vă spunem că această transformare a durat aproximativ 10 săptămâni, iar ea a fost posibilă cu ajutorul arhitectului Karl Cerenko.

Acesta s-a declarant foarte mulțumit de rezultatul muncii sale, deoarece acest proiect i-a confirmat un lucru în mod special, și anume că: „Proprietățile vechi reprezintă, în mare parte, spațiu neutilizat, dar care poate fi transformat în loft-uri confortabile, în oaze de liniște și relaxare, într-un timp relativ scurt și cu niște costuri rezonabile”.

Ar putea să fie și cazul mansardei tale😊.