Project Description

Cea mai cunoscută soluție de combinații de ferestre VELUX, COMBI DUO, este formată din două ferestre de mansardă instalate una lângă cealaltă, pe orizontală.

O astfel de soluție creează sentimentul unui spațiu mai mare, mai încăpător, odată cu priveliștea împrejurimilor care devine mai generoasă. Soluția COMBI DUO practic dublează cantitatea de lumină naturală, sporind sentimentul de deschidere către exterior.

De două ori mai multă lumină naturală

Beneficiile soluției COMBI DUO

  • Vedere panoramică, clară a împrejurimilor
  • Din exterior, ferestrele se încadrează estetic în acoperiș
  • Dau un sentiment de deschidere și spațialitate
  • Permit montajul rulourilor pe ferestre

Din punct de vedere al montajului, o astfel de soluție VELUX Combi DUO se poate realiza cu ajutorul oricăror modele de ferestre de mansardă VELUX. Din punct de vedere estetic, este important ca ambele ferestre să aibă aceleași caracteristici – adică să fie ori din lemn ori din poliuretan vopsit alb și aceeași dimensiune, pentru un aspect unitar.

Pentru a monta o astfel de soluție în acoperiș, este nevoie de o singură ramă de etanșare COMBI, specifică acestei combinații, care trebuie comandată pe aceeași dimensiune cu ferestrele, dar conform învelitorii, plate sau ondulate. Există specificații clare care iau în calcul grosimea căpriorului dintre cele două ferestre. De aceea, înainte de a solicita o astfel de ramă îți recomandăm să consulți direct specialiștii VELUX.

În cazul mansardelor cu parapet, soluția COMBI DUO poate fi completată de elemente verticale de ferestre, care se vor monta dedesubtul ferestrelor. Însă, o astfel de soluție este bine să fie configurată din faza de proiect, deoarece rama de etanșare trebuie comandată special pe fiecare situație specifică.

Efortul merită cu desăvârșire, dacă punem în balanță avantajele câștigate: explozie de lumină naturală, o priveliște completă chiar și când stai în fotoliul tău comod, admirând priveliștea naturii. Privită din exterior, această combinație este elegantă și nu afectează estetica acoperișului.­­­­­