Project Description

Izolația este esențială pentru mansardă în lunile reci.

Din această cauză, casele de la munte au adesea mansarde în care lemnul este materialul predominant, fiind un foarte bun izolator termic, iar ferestrele sunt alese pe baza izolației termice ridicate pe care o oferă. Odată cu adăugarea unui șemineu, aceste mansarde devin refugiul perfect pentru zilele răcoroase din sezonul rece. Deși abia intrăm în primăvara calendaristică, zilele rămân încă destul de reci, iar nopțile sunt răcoroase.

În acest articol, am selectat șapte mansarde care pot reprezenta cazarea perfectă pentru zilele răcoroase din sezon, dar și o sursă de inspirație pentru proiectul unei mansarde moderne.

O veche casă de drumeții a fost transformată într-o casă confortabilă cu mansardă, mobilată într-un stil rustic, cu finisaje moderne. Lemnul, șemineul, materialele naturale și covorul gros fac mansarda să radieze de căldură, iar ferestrele alese oferă lumina și vitalitatea de care are nevoie orice cămin.

Numărul mare de bârne ar putea intimida pe cineva care nu este extrem de priceput în amenajarea mansardei. Această mansardă a fost amenajată cu viziune artistică, valorificând lemnul la maximum. Restul interiorului a fost adaptat liniei dictate de bârnele mansardei. Culorile discrete și calde au creat atmosfera unei încăperi confortabile și primitoare, unde se pot petrece cu bucurie zilele reci de primăvară.

Această mansardă este împărțită în zone clar delimitate pentru diverse funcționalități, realizate în întregime din lemn și iluminate prin intermediul lucarnelor sau e ferestrelor amplasate pe peretele înclinat. Astfel, se obține un spațiu luminos și primitor. Șemineul oferă încăperii un aer rustic, care duce cu gândul la căldură și, de ce nu, la o ceașcă de cacao sau ciocolată caldă. 

O casă în ruină a fost transformată într-o reședință confortabilă și foarte luminoasă folosind materiale naturale și reinterpretând tehnicile de construcție tradiționale. Aceasta este o dovadă clară că se poate obține, cu puțină imaginație, un mediu plăcut și o încăpere confortabilă din orice spațiu.

Această mansardă era un depozit întunecat. În prezent, a devenit o mansardă ”orbitoare” de locuit și lucrat, scăldată în lumină naturală, cu arome lemnoase.

Camera de zi din această mansardă este organizată într-un spațiu larg, deschis, cu bucătărie, living și sufragerie. Șemineul de lângă canapea oferă o notă de căldură camerei, transformând mediul de acasă într-unul confortabil. Lemnul, ca întotdeauna, oferă senzația de securitate și seninătate, emanând el însuși căldură, perfectă pentru zilele reci de primăvară.

Mansarda cu multe ferestre, mobilată în stil scandinav, este foarte funcțională și folosește tot spațiul disponibil. Cu ajutorul detaliilor din lemn, a florilor și a covoarelor confecționate din materiale naturale sunt evitate cu pricepere monotonia și sterilitatea spațiului. Petele de culoare anunță deja primăvara. 

În speranța că mansardele prezentate sunt surse de inspirație pentru proiecte viitoare de amenajare, nu uitați că pentru a oferi o notă de personalitate și confort încăperii este necesar să introduceți în peisajul camerei câteva detalii calde. Însă, ceea ce oferă cu adevărat căldură în zilele reci de primăvară este compania celor dragi, lângă șemineu, savurând o ciocolată caldă!