Project Description

Urci în podul casei tale și decizi să-l transformi într-un spațiu de locuit. La ce te gândești mai întâi?

Să spunem că înălțimea tavanului, care nu este uniformă, nu este punctul forte al mansardei. Cu toate că, ambianța pe care o creează un astfel de tavan, este intimă, caldă și cordială. Este posibil ca podul tău să nu ofere un spațiu generos pentru dormitoare, camere de zi sau băi.  Dar, dacă lași frâu liber imaginației, vei găsi soluții de transformare a spațiului care vor concura cu imaginile văzute în reviste faimoase sau filme de la Hollywood. 

Designerii de interior cu experiență reușesc să profite la maximum de tavanele joase și caută modalități de a face din aceste plafoane un punct cheie al încăperii. Descoperă mai jos, o colecție de imagini ale unor camere mansardate, în care tavanul reprezintă un simbol al unui mediu cald și primitor. De ce? Pentru că sunt din lemn.

Alături de lemn, care este materialul predominant al încăperii, sunt alese culori deschise, cea mai frecvent întâlnită combinație fiind cea cu alb. Unul dintre principalele motive ale acestei alegeri este că albul face spațiul vizual mai mare. 

Este important să aranjezi mobilierul astfel încât toate elementele joase să ocupe zonele de sub pantele acoperișului.

Mobilierul adecvat este unul dintre aliații decoratorilor de mansarde. Cu ajutorul acestuia, se obține un spațiu personalizat și utilizat la maximum.

Dacă ești un iubitor al stilului rustic, acoperișurile din lemn, cu sau fără bârne, te vor ajuta să obții acest stil în mansarda ta.

Îți decorezi casa de vacanță de la munte? Ia în calcul lemnul pentru designul băii.

Vrei să ai un dormitor de basm? Fie că este o cameră destinată adulților sau copiilor, nu neglija importanța lemnului în mansardă.

În concluzie:

Dacă ai o casă și dorești să amenajezi mansarda pentru spațiu de locuit, nu vei greși dacă vei alege stilul rustic, cu grinzile lăsate la vedere. Pentru a adăuga și mai multă căldură, poți înveli restul acoperișului cu plăci de lemn. Și ține cont, dacă spațiul este foarte mic, cu cât este mai luminos, cu atât atmosfera devine mai confortabilă.

Lemnul poate fi combinat cu nuanțe neutre, dar poți opta și pentru combinații cu albastru deschis, liliac, galben, sau orice altă culoare pastelată, pentru a oferi încăperii un ton relaxat și calm.

Efectul „vintage” pe care lemnul îl oferă încăperii se încadrează în tendințele actuale și este un stil care se potrivește de minune pentru mansardă.

De asemenea, să ai în vedere și izolarea mansardei cu produse de calitate superioară.  Pentru protecție împotriva umezelii, focului sau a zgomotelor, ia în considerare gama variată de soluții oferită de Knauf Insulation România pentru acoperișuri înclinate.  

Dacă îți dorești să experimentezi în mansardă și să combini alte materiale și stiluri cu tavanul din lemn, nu ezita! Lemnul va oferi oricum spațiului frumusețea și căldura pe care o merită fiecare casă.