Project Description

Vrei să faci unele schimbări în casa ta? Ce zici de mutarea dormitorului în mansardă? Este o idee interesantă și creativă, care necesită puțină organizare.

Dacă da, noi îți venim în ajutor!

În primul rând, trebuie să te asiguri că mansarda îndeplinește toate criteriile pentru a fi transformată în dormitor. De aceea, te invităm să răspundem împreună la următoarele întrebări:

De ce acest pas?

Mansarda are o atmosferă romantică și boemă care nu se regăsește în alte camere din casa ta. Sunt multe povești frumoase despre oameni care au locuit în mansarde. De ce să nu fii și tu personajul propriei povești? 😊

Așadar, folosește timpul liber pentru a muta dormitorul în mansardă, deoarece aceasta poate fi cu adevărat o decizie grozavă. Imaginează-ți cum ar fi să poți privi stelele și luna din pat. Magia de a simți că infinitul cerului te vizitează în fiecare noapte este o experiență unică.

Mai ales în prezent, când cei mai mulți dintre noi trăim în orașe, am uitat cât de frumos arată cerul plin de stele noaptea. Desigur, pe lângă acest sentiment de libertate, să știi că mansardele sunt mai puțin expuse zgomotului, dacă sunt izolate corespunzător. Astfel, camera din mansardă se poate transforma în cea mai liniștită încăpere din casă, un loc numai bun pentru odihnă și somn.

Cum să muți dormitorul în mansardă?

După ce te-ai hotărât, următorul pas este crearea unui mediu adecvat. Specialiștii noștri îți detaliază mai jos 5 factori cheie pe care să-i iei în considerare ca dormitorul tău din mansardă să fie locul ideal pentru relaxare.

  1. Utilitatea spațiului
  2. Acces facil
  3. Intimitate
  4. Sistem de ventilație
  5. Multă lumină naturală

Profită de tot spațiul pe care îl poți utiliza

Știm că mansardele au o arhitectură complicată. Dar, suntem pregătiți să transformăm dificultățile în oportunități. Utilizează spațiile în care acoperișul este mai jos pentru sertare și comode, iar în zonele cu pereți înalți așezați dulapurile. În acest fel, mobilarea camerei nu va fi complicată și veți folosi acele colțuri care altfel ar fi rămas neutilizate.

Camera trebuie să fie ușor accesibilă

Problema principală cu utilizarea mansardei ca dormitor este că accesul poate fi complicat, iar scările abrupte și periculoase, nu sunt soluția. De cele mai multe ori, pentru a crea un acces facil în mansardă, este nevoie să spargi un perete pentru a face loc scărilor. În plus, o să poți muta ușor piesele de mobilier în dormitor.

Intimitatea

Mansarda nu este prevăzută cu pereți sau cu spații delimitate pentru a crea sentimentul de intimitate. De aceea, să ai în vedere modalități prin care să delimitezi anumite zone. Gândește-te unde ai putea amplasa o perdea, pereți de compartimentare din materiale ușoare sau o ușă. În plus, aceste elemente vor fi de ajutor și pentru absorbția sunetelor și vei evita efectul de ecou.

Sistemul de ventilație

Mansardele sunt locuri care depind de temperatura exterioară. Se încălzesc rapid vara și se răcesc repede în sezonul rece. Prin urmare, este important să investești într-un sistem de izolare de calitate astfel încât anotimpurile să nu influențeze temperatura din interior. Izolarea eficientă va contribui la obținerea unui climat plăcut în dormitor.

Lumina din mansardă

Ideal ar fi să combini lumina naturală cu un sistem de iluminat pentru interior. Avantajul mansardelor este că au acces la multă lumină naturală. Ferestrele de mansardă sunt ideale pentru a obține un dormitor luminos. Dar pentru a te bucura de o atmosferă plăcută și seara, ai nevoie de un sistem de iluminat pentru interior. Amintește-ți că LED-ul este cea mai eficientă soluție astăzi. Deși investiția inițială este mai mare, după un timp costurile se amortizează.

Dacă te-ai hotărât să-ți transformi mansarda într-un dormitor, poți găsi inspirație și mai multe sfaturi practice în secțiunile noastre dedicate. Spor la amenajat! 😀