Project Description

Astăzi, te trimitem la Paris! Nu pentru a savura un croissant sau pentru o plimbare pe Sena (plouă zilele acestea la Paris :)). Ne-am propus să mergem în vizită, într-o mansardă. O excursie mai potrivită pentru iubitorii de mansarde, cum suntem noi, nu am fi reușit să alegem. 

Să pornim!

Primul lucru care ne atrage atenția în acest duplex parizian de 80 de metri pătrați sunt tonurile de gri. Deși pereții sunt albi, accentele de gri date de cărămizile perfect tăiate oferă încăperii un șarm aparte, eleganță și căldură. Pentru a împiedica spațiul să devină steril și rece, detaliile de portocaliu ale pernelor și culoarea naturală, din lemn, a grinzilor, au creat o atmosferă primitoare în întreaga mansardă. Tonurile de gri deschis ale mobilierului  accentuează lumina din apartament și oferă senzația de spațiu.

Camera de zi este formată din sufragerie, zonă de luat masa și bucătărie. Un șemineu generos se remarcă în mijlocul încăperii, fiind elementul de bază al camerei. Pe timp de iarnă, proprietarii mansardei se încălzesc și se bucură de sunetul lemnelor care trosnesc în foc. În perioadele călduroase ale verii, șemineul devine locul central în jurul căruia se petrec serile romantice, la lumina lumânărilor. Camera de zi se continuă cu un mic balcon, care are o vedere panoramică asupra acoperișurilor din Paris și spre zona centrală a orașului.

La etaj, se află două dormitoare micuțe, luminoase și intime. Sunt decorate în același ton cu restul mansardei, urmând stilul scandinav. Se remarcă prin rafinamentul și bunul gust care ne-au impresionat prin fiecare element.

Ți-a plăcut excursia în această mansardă minunată? Sperăm să reprezinte o sursă de inspirație pentru lucrările de amenajare ale mansardei. Nu uita să pui pe listă și izolarea mansardei cu materialele de calitate superioară și inovatoare de la Knauf Insulation. Astfel, vei obține un spațiu protejat de umezeală, confortabil, mereu cu o temperatură optimă și cu un aer mai curat în interior.