Project Description

O casă părăsită, dintr-un cartier modest al Banatului, propusă pentru demolare, devine un proiect contemporan ce impresionează. Câştigător al concursului VELUX „Înclinaţie spre lumină” din 2010, proiectul de renovare din Timişoara se remarcă printr-o arhitectură inovatoare, care redă într-un mod concret simplitatea și perfecţiunea.

Soluţia aleasă, un echilibru între peisaj şi arhitectură, în care formele pline de personalitate ascund spaţii moderne și funcţionale, este un exemplu de urmat în abordarea unei estetici urbane. Fineţea detaliilor arhitecturale și texturile naturale transformă exteriorul, iar spaţiul devine sobru, aerisit, plin de lumină și stil.

Elementul principal al renovării în modelarea spaţiului interior este lumina. Întreaga casă se bucură de lumină naturală accesibilă prin spaţiile vitrate generoase, încăperi deschise şi panouri despărţitoare semitransparente în zonele secundare. Banda continuă de lumină alcătuită din ferestre de mansardă VELUX dispuse grupat, separă la interior timpanul vechi de cărămidă de corpul principal al acoperişului. Textura tradiţională din lemn masiv la interior, respectiv negru mat la exterior a ferestrelor de mansardă VELUX se încadrează perfect în stilul contemporan prin care poate fi definită renovarea, transformând-o într-o demonstraţie de design.