Mansarda ta poate deveni un spațiu senzațional și luminos, oricât de mică ar putea să pară la prima vedere. Dacă ai norocul să locuiești într-o mansardă sau pur și simplu cauți inspirație pentru amenajarea sau renovarea unui asemenea spațiu, citește sfaturile noastre:

1. Un spațiu folosit inteligent

Un acoperiș înclinat poate reduce spațiul de locuit în anumite zone ale mansardei. Astfel încât, planificarea mobilierului cât și elementele decorative fixe sunt esențiale pentru a preveni aglomerarea spațiului. Trebuie să eviți piesele mari și greoaie de mobilier și să nu amenajezi zone utilitare acolo unde acoperișul este foarte înclinat.

Mansarda din imagine integrează bucătăria și sufrageria în același spațiu. Bucătăria este minimalistă, include doar un corp de lucru, placat cu marmură. Podeaua este din lemn, unul dintre pereți este îmbrăcat în faianță albă iar ceilalți pereți sunt vopsiți în alb și gri.

2. Baia din mansardă

Acest penthouse de 60 m² se află situat în Paris însă ceea ce îl deosebește de alte spații asemănătoare este modul inteligent în care este integrată baia. Acolo unde începe panta acoperișului, a fost ridicat un perete transparent care desparte baia de restul spațiului de locuit. Chiar dacă această soluție nu permite prea multă intimitate (vasul de toaletă este separat, în acest spațiu se află doar cada și chiuveta), ea folosește foarte inteligent lumina naturală. La urma urmei, chiar și fără prea multă intimitate, cine nu ar vrea să facă baie la lumina lunii?

3. Mansarda fără pereți

În această mansardă nu este vizibil aproape nici un perete, deoarece aproape toată suprafața înclinată este formată din ferestre. Acest tip de mansardă primește din belșug lumină naturală dar nu este chiar atât de simplu de amenajat. În acest caz, designerii au optat pentru amenajarea unor rafturi în spațiul aproape impracticabil de sub acoperișul înclinat. Iar mobila pare o improvizație (deși nu este): o saltea cu perne pusă direct pe podea, care să sugereze un pat și o altă saltea în partea dreaptă, care poate fi folosită pe post de scaun/ fotoliu. Oricum, spațiile aflate în zone precum aceasta te invită, și din cauza înălțimii reduse, la somn și relaxare 

4. Mansardă cu perete de sticlă

Această mansardă ne-a încântat peste măsură pentru ca este extrem de luminoasă și folosește multă sticlă – proprietarul și-a dorit chiar de la început să integreze o grădină în mansardă. Astfel, în loc să folosească pereți dinmaterial solid pentru compartimentare, arhitecții au folosit un perete de sticlă ce delimitează mansarda și oferă și un dram de intimitate. Este evident că o astfel de soluție poate fi implementată atunci când suprafața este mare însă, dacă și mansarda ta este la fel de generoasă, ideea acesta nu este rea deloc.

5. Mansardă spațioasă cu terasă

O mansardă de peste 140 m² este un lux. Mansarda despre care vă povestim acum este extrem de spațioasă și, practic, înglobează toate camerele într-una singură. Terasa este și ea spectaculoasă, probabil că este o plăcere să lenevești la aer, într-un decor care îmbină tonuri neutre cu scaune Eames Lounge. Proprietarul chiar știe să se bucure de viață.

6. O mansardă micuță dar inteligentă

Spre deosebire de mansarda anterioară, aceasta de mai jos este mult, mult mai mică dar modul în care este amenajată nu lasă se vadă acest lucru. Piesele de mobilier sunt alese într-un mod inteligent (sunt puține și medii ca mărime), ferestrele sunt generoase iar decorațiunile alese fac ca acest spațiu de 45 m² să fie demn de o revistă de amenajări interioare.

7. O mansardă cu elemente unice de design

Această mansardă se află într-o clădire istorică din Franța iar cei care au amenajat-o, chiar dacă au beneficiat de structura ei aparte, au fost și ei foarte creativi. Au ales să păstreze pardoseala originală din lemn a vechiului pod – bineînțeles, după ce au restaurat-o corespunzător – și să consolideze vechea structură, însă au adăugat elemente de design moderne si funcționale pentru a crea un spațiu original dar primitor.

8. Un duplex inspirat din stilul tradițional japonez

Acest duplex din Londra ne-a făcut pur și simplu praf! Ca un tribut pentru descendența japoneză a proprietarilor, pereții au fost acoperiți prin intermediul tehnicii „arakabe”, foarte des întâlnită în casele tradiționale japoneze. Mansarda are parte de multă lumină peste tot: bucătărie, sufragerie, spațiul pentru luat masa. Deși elemente precum cărămizile sau metalul ar putea sugera un stil industrial, întreaga mansardă este amenajată conform filozofiei japoneze.

9. Minimalism și un strop de design industrial

În afara câtorva detalii, această mansardă pare amenajată în pur stil minimalist. Iar lumina nu lipsește. Ne place modul în care mansarda combină două stiluri diferite și de aceea am decis să povestim despre ea. Poate unii dintre voi vor fi atrași de stilul eclectic.

Sursa: https://proyectos.habitissimo.es/proyecto/10-aticos-de-revista