Scurtă istorie a vatei minerale de sticlă

Prima apariție a fibrelor din sticlă datează din a doua jumătate a secolului 19, iar producția de vată minerală de sticlă a început în 1938. Până în anul 1990, acest material a fost considerat toxic pentru organism datorită prezenței azbestului, substanță cu risc cancerigen crescut.

Dezvoltatorii au continuat să îmbunătățească tehnologia de producție și materialele utilizate ceea ce a condus în anul 2009 la utilizarea la scară largă a vatei minerale de sticlă. Astfel, produsul a devenit un izolator indispensabil, cu proprietăți excelente de izolare termică, folosit pentru pereți de compartimentare, tavane și poduri.

Tot anul 2009 a marcat inovația care a revoluționat industria: Knauf Insulation a lansat producția unei noi generații de vată minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE®. Inovația a înlocuit tradiționala vată de sticlă și a deschis un nou capitol pentru acest produs care s-a aliniat cu cerințele actuale pentru un mediu mai curat.

Care este secretul vatei minerale de sticlă cu tehnologia ECOSE®?

Secretul se află în tehnologia de producție!

ECOSE® Technology este o tehnologie patentată de Knauf Insulation, implementată pentru prima dată în producția de vată minerală de sticlă, care constă dintr-un liant fără formaldehidă, fenol, aditivi, acrilici sau coloranți adăugați. Liantul este fabricat din materii prime naturale și îndeplinește aceleași funcții precum cel clasic, oferind rezistență, durabilitate și elasticitate pentru o izolare eficientă.

Cum contribuie ECOSE® la îmbunătățirea calității vatei minerale de sticlă?
– Reduce semnificativ iritația pielii atunci când este manevrată
– Emană mai puțin praf atunci când este tăiată
– Are un miros neutru
– Oferă un nivel mai ridicat de rezistență

Ce proprietăți speciale are vata minerală de sticlă cu ECOSE®?
Toate produsele dezvoltate de Knauf Insulation sunt rezistente prin natura lor. În plus, datorită procentului ridicat de materiale regenerabile și reciclabile din care sunt alcătuite, energia folosită pentru timpul de producție este redusă de sute de ori.
Iată care sunt proprietățile vatei minerale de sticlă cu tehnologia ECOSE®:
– Materia primă naturală alături de tehnlogia organică folosită ajută la menținerea unui mediu sănătos în interiorul clădirii
– Acționează ca filtru al aerului din interior
– Contribuie la îmbunătățirea calității aerului
– Îmbunătățește sustenabilitatea clădirilor în care este utilizată
– Prelungește durata de viață a construcției. Fiind alcătuită din materiale naturale, vata minerală cu ECOSE® are o rezistență ridicată la deteriorare
– Are cea mai înaltă clasă de rezistență la foc – A1
– Izolează sunetul exterior clădirii
– Rezistență mecanică ridicată

Cum recunoști vata minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE®?
Este foarte ușor!

Vata minerală de sticlă cu ECOSE® Technology este singura din lume care are culoarea naturală maro, fără pigmenți de culoare, fiind obținută direct din materia primă folosită. Pentru a fi ușor de recunoscut, produsul este ambalat în folie transparentă inscripționată cu numele tehnologiei ECOSE®.

În concluzie, dacă alegi să izolezi cu vata minerală de sticlă cu tehnologia ECOSE® te vei bucura de un confort sporit, un mediu mai curat în casa ta alături de familie și vei beneficia de o ridicată protecție acustică și la foc.