Dacă îți dorești să locuiești confortabil în mansardă, este necesar să realizezi izolarea acesteia cu vată minerală. De asemenea, trebuie să știi că instalarea vatei minerale fără folii însoțitoare nu este o soluție completă de izolare și nu vei putea obține un climat plăcut în interior. De exemplu, pe timpul iernii, când vântul suflă cu putere, puterea izolației scade cu până la 40%. Cu alte cuvinte, fără sistemul complet, ai izolat aproape pe jumătate.

Iată care sunt avantajele utilizării sistemului complet de izolare Homeseal LDS, de la Knauf Insulation:

Prima folie: Homeseal LDS 0.02, la exterior – oferă protecție împotriva curenților de aer din exterior, dar permite umidității aerului din interior să iasă în afară.

Această folie se montează la exteriorul izolației și îndeplinește o dublă funcție:

  1. Este impermeabilă: folia împiedică pătrunderea apei provenită de la ploaie sau zăpadă în vata minerală și apoi, în mansardă.
  2. Este permeabilă la vapori: structura foliei asigură trecerea liberă a vaporilor de apă din interior spre exterior și nu permite blocarea acestora în izolația termică. Astfel, aceasta își prelungește durata de viață, păstrându-și caracteristicile și funcționalitatea pe toată perioada de viață a casei.

Folia poate fi instalată odată cu țigla sau, pentru cei care nu au în plan renovarea acoperișului, aceasta poate fi montată și din interior.

A doua folie: barieră de vapori activă, ce protejează partea interioară a izolației.

Continuăm protecția izolației, de la exterior către interior. Ai instalat la exterior folia de protecție Homeseal LDS 0.02, apoi vata minerală bazaltică între căpriori și vata minerală de sticlă sub căpriori. Urmează protecția vatei minerale din interior, cu folia Homeseal LDS 5.

Care este rolul acestei folii? Zilnic, în interior este creată o cantitate mare de vapori de apă (de la respirație, gătit, duș, fierul de călcat etc.). Acești vapori trebuie să iasă din cameră. Rolul foliei Homeseal LDS 5 este să asigure o difuzie controlată a vaporilor, prevenind astfel formarea condensului și a mucegaiului în interior.

Nu uita să îmbini articulațiile și pliurile foliei cu bandă adezivă Homeseal Solifit 1 și gata. Acum, Sistemul Homeseal LDS este funcțional!

În concluzie:

Așa cum vata minerală Knauf Insulation este excepțională, la fel sunt și foliile Homeseal LDS care o însoțesc. Sistemul îți va asigura un climat plăcut în interior, indiferent de vreme și îți va transforma mansarda într-un spațiu perfect pentru locuit.