În această perioadă sensibilă, pentru care nimeni nu ne-a pregătit, ne confruntăm cu o provocare: cum să ne bucurăm de viața noastră, respectând în același timp restricțiile impuse de a rămâne acasă, în auto-izolare? Pentru că ne dorim cu toții să avem o viață împlinită, minimizând pe cât posibil disconfortul din această perioadă, venim către voi cu un articol care conține sfaturi și idei despre cum puteți să vă înconjurați de frumos în propria voastră casă.

Să profităm de această perioadă când întreaga lume este în repaos pentru a ne îmbogăți viața interioară. Mai jos, vom detalia o listă de sugestii pentru ce puteți face în mansardă. Vă invităm să vă alăturați inițiativei cu sfaturi, idei și comentarii constructive, de care putem beneficia cu toții.

Activități de petrecut timpul în mansardă

* Citește acele cărți din lista „de citit” pentru care nu ai reușit să-ți găsești timp până acum. Fă-ți o listă cu toate cărțile pe care le ai în bibliotecă, sortează-le pe categorii. Cărțile pe care nu le mai dorești, poți să le donezi. În acest fel, faci și o faptă bună. 

* Caută un curs online de limbi străine și începe să înveți limba străină care te-a atras întotdeauna. Odată cu aceasta, te poți interesa și de cultura și oamenii (sau popoarele) a căror limbă îți dorești să o înveți.

* Antrenează-te acasă! Variantele de exerciții pe care le poți găsi online sunt nelimitate. Alege-le pe cele care ți se potrivesc. Reține că mansardele sunt locuri ideale pentru a practica yoga și exerciții liniștitoare, de relaxare. Profită de această perioadă pentru astfel de activități. Acum ai timp! 

* Fii curios și află mai multe despre muzică, pictură, tricotat, botanică, bucătărie japoneză… Orice lucru care ți se pare interesant și îl poți găsi pe Internet.

* Scrie un e-mail către persoanele cu care ai pierdut contactul din cauza lipsei de timp.

* Scrie un jurnal, scrie poezii, scrie orice îți spune sufletul tău și dacă nu-ți place să scrii, transformă-ți gândurile într-o imagine, un desen, o melodie.

* Vizionează filme frumoase! Îți recomandăm ca acestea să fie filme cu un final fericit sau cel puțin unele cu teme mai ușoare, deoarece nu este necesar să îți încarci mintea cu subiecte grele.

 

În cele din urmă, îți reamintim că solidaritatea și împărtășirea ideilor și sfaturilor este o modalitate excelentă de îmbunătățire a calității vieții. De aceea, sugestiile tale sunt mai mult decât binevenite! Scrie-ne un comentariu despre cum te poți bucura de această perioadă.