Mansarda poate fi transformată într-o cameră dacă se respectă câteva reguli esențiale de izolare. Astfel, poți să te bucuri de căldură iarna și răcoare vara.

Datorită tehnologiei ECOSE ® de la Knauf Insulation, lista de beneficii continuă. Vata bazaltică ignifugă elimină riscul incendierii accidentale și oferă atât o calitate mai bună a aerului la interior cât și o protecție fonică excelentă.

Aici, Radu ne arată cum se pune vata minerală pentru izolația mansardei, urmând cele patru etape:

  1. Montarea unei folii HOMESEAL LDS 0.02, care permite trecerea vaporilor dar care este impermeabilă la apă.
  2. Următorul pas este aplicarea unui strat de de 10 centimetri de vată minerală bazaltică KNAUF NATURAL BOARD FIT PLUS, care are proprietatea de a menține căldura, împiedicând căldura verii să intre în incintă.
  3. Peste acesta s-a folosit un alt strat de 10 centimetri, de data aceasta cu vată minerală de sticlă UNIFIT 035, care izolează termic și păstrează temperatura camerei la valori optime.
  4. Completarea sistemului cu folia HOMESEAL LDS 5, care dispune de o barieră de vapori activă, asigurând o difuzie controlată a vaporilor de apă.

Toți acești pași formează un excelent termosistem (cu vată minerală bazaltică și vată minerală de sticlă) menit să ofere protecție și confort pentru o lungă perioadă de timp.