În alegerea pe care o facem pentru un spațiu de locuit, este necesar să gândim în termeni de eficiență și confort, în funcție de necesitățile pe care le avem. Mansarda, cu farmecul ei, este o variantă confortabilă și utilă pentru o locuință. Fie că este vorba de a extinde zona casei cu o mansardă modernă sau de a alege acest spațiu pentru închiriat, există o serie de avantaje care merită să fie luate în calcul înainte de a decide.

Care sunt avantajele să locuiești în mansardă?

Pentru mulți dintre noi, prima asociere pe care o facem atunci când ne imaginăm cum ar fi să locuim la mansardă, se referă la spațiul mare de care vom dispune la ultimul etaj al clădirii. Poate că suntem încântați de acest ”trend” al mansardei. Mai mult, este de necontestat faptul că mansarda are un potențial uriaș din punct de vedere al luminii naturale pe care o poate oferi. Este un privilegiu care este mai greu de obținut la etajele inferioare ale casei. Avantajul luminii naturale este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții în masardă. Alături de beneficiul pentru sănătate adus de lumină, o încăpere luminoasă permite organizarea versatilă a spațiului astfel încât să fie puse în valoare toate spațiile luminate natural. Astfel, pot fi amenajate zone precum cea de luat masa, spațiul de citit sau de gătit, care vor fi inundate în lumină naturală.

Există cazuri în care mansarda este prevăzută cu o terasă spațioasă care poate fi amenajată ca spațiu recreativ sau ca o oază de evadare din mediul urban. Terasa este o prelungire a spațiului din mansardă, ceea ce înseamnă mai mult loc pentru jocul amenajării mobilierului în funcție de preferințe. Pentru design, este necesar să țineți cont dacă terasa este acoperită sau în aer liber. În funcție de acest aspect, se aleg piesele de mobilier potrivite.

Un alt avantaj al unei locuințe în mansardă este priveliștea care se deschide de la fereastră sau de pe terasă. Indiferent dacă mansarda se află într-o zonă urbană aglomerată sau este extensia unei case dintr-o zonă aerisită, în interiorul ei se simte un sentiment de libertate când privești afară, spre orizont.

Cei care aleg mansarda ca zonă de locuit, apreciază în mod deosbit intimitatea și liniștea pe care acest spațiu le oferă. Fiind situată la cel mai înalt nivel al casei, nu este așa circulată, fapt care generează o atmosferă mai calmă.

Mansarda oferă libertate, liniște și intimitate, am stabilit deja aceste aspecte avantajoase. Dar, pentru ca cercul să fie complet, aveți nevoie să vă bucurați și de un climat sănătos în interior. Este adevărat ca mansarda este primul spațiu al unui imobil care se supraîncălzește vara și devine friguros iarna. Vestea bună este că materialele de calitate superioară cu tehnologia ECOSE cum sunt cele de la Knauf Insulation asigură mansardei protecție, izolare și un mediu sănătos în care se poate locui. În plus, veți beneficia și de o economie la întreținerea mansardei, salvând energia folosită de sistemele pentru încălzirea și răcirea încăperii. Cu o izolare termică adecvată a acoperișului și a pereților exteriori, mansarda se transformă într-o zonă confortabilă de locuit.

Locuința din mansardă are un farmec aparte, iar avantajele pe care le oferă merită să fie luate în calcul pentru a fi transformată într-un spațiu de locuit. Vă mutați în mansardă?