Podurile caselor s-au remarcat de-a lungul timpului drept un spațiu aparte de locuit.

De exemplu, acele poduri care prezintă potențial de a fi transformate în mansarde moderne sunt adesea cele mai căutate apartamente dintr-o clădire rezidențială. Când locuiești într-o astfel de mansardă te bucuri de numeroase avantaje, precum: lumină naturală, soare, vedere panoramică și, poate unul dintre cele mai importante beneficii – ai parte de mai multă liniște, în comparație cu alte apartamente, întrucât nu ai vecini deasupra.

În plus, mansarda care are o terasă, oferă o varietate de opțiuni. Poți pregăti un grătar, organiza petreceri în aer liber sau te poți bucura pur și simplu de aer curat, din confortul casei tale.

Tu ce părere ai? Nu-i așa că mansarda poate fi un loc de vis, o oază de relaxare, o zonă intimă, creată pe sufletul tău în care poți să evadezi oricând? Noi așa am observat! Și o spunem cu convingere pentru că am studiat și analizat multe mansarde până acum. Magia lor ne este mereu sursă de inspirație pentru idei utile și sfaturi practice pe care le poți pune în aplicare în mansarda ta.

Izolația, înainte de toate

Desigur că, pentru a transforma mansarda într-un spațiu de locuit, este în primul rând necesar să o izolezi adecvat. Ideal ar fi să izolezi mansarda fonic, termic și să aplici o hirdoizolație de la podea, până la tavan. Pentru acest gen de proiect ai nevoie de materiale de calitate superioară, precum vata minerală de sticlă sau bazaltică cu tehnologia ECOSE, dezvoltate de Knauf Insulation. Acestea, pe lângă faptul că îți vor proteja mansarda de apă, zgomot și temperaturi extreme, vor contribui și la menținerea unui aer sănătos în interior.

Apoi, pentru ca în mansardă să creezi o atmosferă plăcută, este nevoie să lași lumina naturală să pătrundă din abundență în interior. Ferestrele pentru mansardă sunt soluția ideală în acest caz, mult mai eficiente față de lucarne, întrucât sunt amplasate direct pe acoperiș, ceea ce înseamnă o mare cantitate de lumină naturală. Există o gamă largă de unde poți alege. Poți opta pentru ferestre cu deschidere de jos sau de sus, cu sistem de ventilație încorporat și multe alte variante. Dacă investiția pentru izolarea mansardei este strâns legată de confort și siguranță, cea pentru ferestrele de mansardă este corelată cu ambianța din interior. Alege ferestrele care corespund cel mai bine nevoilor spațiului din mansarda ta.

Descoperiți o mansardă intimă, de vis!

Mansarda pe care o vom prezenta în imaginile de mai jos îndeplinește toate cerințele unei locuințe moderne și este amenajată astfel încât să păstreze toate elementele caracteristice unui astfel de spațiu. Grinzile vopsite în alb și cărămizile sunt lăsate ca detaliu decorativ, iar spațiul de sub pantă este exploatat la maximum.

Mai trebuie să adăugăm că albul și negrul alese pentru această mansardă au oferit o notă de eleganță camerelor. Soluția a fost ideală pentru ca această casă să emane simplitate și un aer proaspăt. În ceea ce privește terasa, fotografiile vorbesc de la sine. Imaginează-ți cum ar fi să-ți petreci serile aici!