In primul rând, trebuie să pregătești suprafața de renovat

Suprafața suport trebuie să fie curățată în prealabil și stabilă, iar înainte de a aplica gletul, trebuie să se aplice o amorsă compatibilă cu aceasta.

Nu uita să verifici instalația electrică pentru a nu fi necesare alte reparații ulterioare.

Amorsarea suprafețelor suport (pereți și plafoane)Amorsa se aplică pe suprafețele suport după cum urmează:

  • pe tencuieli var-ciment, plăci de gips-carton- Knauf Universalgrund
  • pe tencuieli din ipsos, gleturi din ipsos, plăci de gips-carton- Knauf Tiefengrund
  • pe tencuieli var-ciment- Knauf Grundiermittel

Amorsa va conferi aderență stratului suport, de aceea este foarte important să o aplici înainte de gletuire.

Timpul necesar uscării amorsei este indicat pe eticheta produsului.

Ce glet să alegi?

Dacă nu ai experiență in gletuit, iți recomandăm să folosești un glet la găleată, gata preparat, de tipul Knauf Super Finish, a cărui consistență este cremoasă și omogenă, fără a mai necesita alte intervenții din partea utilizatorului. Knauf Super Finish este gata de utilizare după deschiderea găleții.

Cum se aplică?

Knauf Super Finish se aplică manual cu gletiera sau trafalet (rola de vopsea) sau mecanizat cu o pompă de gletuit. Se poate aplica în strat de până la 2 mm grosime.

Se poate aplica pe suprafeţele vopsite fără a fi necesară amorsarea sau şmirgheluirea acestora.

Gletul se aplică în strat subțire ce trebuie nivelat încă din timpul aplicării. În cazul în care primul strat nu este perfect plan, după uscarea completă a acestuia, vei putea corecta micile nereguli prin aplicarea a încă unui strat.

Finisarea se face prin șlefuire ușoară (cu șmirghel de granulație 180 – 240 mm) în cel mult 3-4 zile de la aplicare. 

Avantajele utilizării gletului gata preparat Knauf Super Finish

Durabilitatea suprafeței gletuite – stratul aplicat se usucă natural fiind rezistent la fisurare și contracție. Acesta este un aspect important pentru zonele sensibile ale clădirilor (de exemplu, în mansarde).

Stabilitatea suprafeței gletuite – Knauf Super Finish constituie un bun substrat pentru diferite tehnici decorative complexe (vopsire, tapetare etc.).

Recomandări finale

Dacă nu folosești toată cantitatea din găleată de Knauf Super Finish, poți închide  găleata cu capacul și poți utiliza gletul rămas oricând în temenul de valabilitate a produsului.

Înaintea aplicării straturilor finale de finisaj (zugrăveală, vopsea, tapet etc), asigură-te că ultimul strat de glet este uscat complet. Straturile de finisaj se vor aplica conform recomandărilor producătorilor acestora.

Mult succes!