Datorită structurii preponderent din lemn a acoperișului, atunci când construim o mansardă este de dorit să ne asigurăm că parametrii de protecție la foc sunt respectați prin utilizarea plăcilor de gips-carton Knauf rezistente la foc (Knauf GKF 12,5mm sau 15mm cât și Knauf GKFI 12,5mm și 15mm).

Cum construim corect?

În cazul unei locuințe unifamiliale, mansarda are un rol funcțional. Pentru a îndeplini cu succes acest rol, acela de a oferi rezidenților același tip de confort precum celelalte etaje ale clădirii, este necesar să acordăm atenție elementelor de construcție care formează microclimatul manasardei și asigură izolarea termică și acustică. Pentru că acoperișul este construit preponderent din lemn, securitatea la incendiu devine o prioritate.

Cerințe speciale

Comparativ cu restul clădirii, spațiul mansardei este cel mai expus condițiilor de mediu adverse. Acoperișul se încinge până la peste 60° C, astfel încât, în zilele de vară toride, camerele aflate la mansardă îi copleșesc pe locatarii lor cu temperaturi foarte ridicate. Vaporii de apă pot forma condens în structura acoperișului iar vântul puternic poate cauza sunete neplăcute. Alte aspecte deosebit de importante care trebuie luate în considerare la construirea mansardei sunt fenomenul de presiune a vântului și de sucțiune, dar si încărcarea cu zăpadă pe timpul iernii.

Placarea – cea mai bună soluție pentru mansardă

Atunci când pentru mansardă utilizăm sistemul complet Knauf, umiditatea, zgomotul, temperaturile scăzute sau focul nu mai reprezintă o problemă. Plăcile de gips carton prezente în oferta Knauf, precum plăcile de gips-carton Knauf GKFI, conferă protecție atât la foc cât și anti-umiditate, în cazul camerelor cu umiditate crescută cum sunt băile. Plăcile sunt atât de ușoare încât este foarte simplu de transportat în mansardă. Ele pot fi tăiate și ajustate urmărind diverse înclinații și unghiuri. Vata minerală selectată corespunzător și având densitatea corectă va oferi protecție termică și acustică excelentă. Iar acesoriile pentru montaj Knauf – profile, șuruburi, bride – garantează o construcție stabilă.

Confortabil și de efect

Sistemele uscate permit detalii arhitecturale în mansardă. Efecte vizuale interesante pot fi obținute prin intermediul suprafețelor întrerupte, diverselor adâncimi sau arcadelor.