Este ştiut faptul că procedeele umede de realizare a pardoselilor şi şapelor induc întârzieri înaintea aplicării finisajelor (parchet, gresie, mochetă, linoleum). Sistemele de pardoseli uscate permit o punere în operă rapidă şi o exploatare imediată a construcţiei. În calitate de furnizor şi producator global de sisteme uscate Knauf oferă mai multe variante de pardoseli, toate livrate ca soluţii complete şi perfect adaptabile la cerinţele specific construcţiilor moderne.

Pardoselile tehnice supraînălţate cu plăci din sulfat de calciu incombustibile.
Knauf GIFAfloor sunt recomandate pentru spaţiile unde se doreşte accesul direct şi frecvent la reţelele electrice, de apă sau alte trasee funcţionale pe care acestea le ascund, precum şi în situaţiile care necesită rapiditatea realizării unor pardoseli cu planeitate controlată. Astfel pardoselile Knauf GIFAfloor sunt soluţiile perfecte pentru clădirile de birouri moderne, spitale, spaţii tehnice, laboratoare, centre media.

Pardoseala tehnică supraînălţată nedemontabilă Knauf GIFAfloor FHB este alcatuită din plăci din sulfat de calciu incombustibile, care se comporta ca un planşeu omogen descărcându-şi sarcinile prin picioarele metalice care o susţin. Deasemenea sistemul permite inclusiv realizarea rampelor, pantelor sau treptelor de acces. Este disponibilă şi varianta demontabilă Knauf GIFAfloor DB.

Knauf Vidifloor sunt pardoseli flotante realizate din plăci ecologice din sulfat de calciu armat cu fibre celulozice, asigurând fonoizolaţie superioară deoarece ele se sprijină pe planşeu fără însă a veni în contact direct cu acesta: între cele doua elemente se află material de atenuare precum vata minerală, polistiren pentru pardoseli sau granule de perlită expandată. Ideale pentru construcţiile pe structura de lemn ori pentru amenajarea mansardelor în spatii locuibile cu efort minim, permiţând orice fel de finisaj ulterior facilitând şi dispunerea usoara a instalaţiilor prin inglobarea lor în stratul separator.