Descriere generală a plăcilor Knauf Gipsfaser

Plăci de gips armat dispers cu fibre celulozice; fără înveliș de carton, coeficient de dilatare identic cu lemnul; rigidizează structurile de lemn; stabilitate volumetrică, rezistență la impact superioară în comparaţie cu plăcile din gips-carton. Au rigiditate crescută şi pot prelua solicitări de forfecare (în plan orizontal), inclusiv din solicitări seismice.

Clase de reacţie la foc, conform SR EN 13501-1: A1 pentru plăcile VIDIPHONIC, A2-s1d0 pentru plăcile VIDIWALL şi VIDIWALL HI

Domenii de utilizare şi caracteristici speciale ale plăcilor Knauf Gipsfaser

Placă Knauf VIDIWALL – pentru interior, la placări pereţi de compartimentare, pe schelet metalic sau din lemn; ideală pentru mansarde cu placare direct pe lemn.

Placă Knauf VIDIWALL HI – se identifică prin culoarea verde, placa este hidrofugată suplimentar în scopul utilizării la exterior numai dacă se protejează cu sistem termoizolant, sau în cazul montajului la intradosul faţadelor ventilate.

Placă Knauf VIDIPHONIC – proprietăți superioare de izolare fonică datorită densității mari și implicit a masei superioare / unitatea de suprafață (aproximativ 18 kg/m2) și a structurii fibroase, clasă de reacţie la foc A1 (clasă de combustibilitate C0), rezistență superioară la impact, pentru interior, la placări pereţi de compartimentare, pe schelet metalic sau din lemn; ideală pentru mansarde cu placare direct pe lemn.

Pentru mai multe detalii consultați aici broșura Knauf Vidiwall HI, dowloadabilă în format pdf.

plăci Knauf Gipsfaser