Atunci când construim o locuință sigură nu putem uita mansarda, motiv pentru care este necesar să dedicăm atenție specială produselor utilizate pentru finisare.

De ce să alegem plăci de gips-carton pentru mansardă?

Atunci când construim o mansardă trebuie să ținem minte să asigurăm stabilitatea structurii, să o protejăm de umiditate, de pierderi de căldură și ceea ce este foarte important pentru sănătatea și viața rezidenților săi: să o protejăm împotriva răspândirii focului în cazul unui incendiu.

Din ce in ce mai mult se utilizează plăcile de gips-carton atât pentru construcția de mansarde noi cât și pentru reabilitarea celor existente. Beneficiarii sunt convinși de numeroasele avantaje ale plăcilor de gips-carton: montajul ușor și rapid, construcție ușoară care nu supraîncarcă plafonul, posibilitatea de a realiza orice fel de forme (curbe, în unghi etc) cât și realizarea unui climat interior prietenos folosind finisaje pe bază de ipsos.

Protecția la foc

Structura acoperișului unei locuințe unifamiliale este de obicei construită din lemn. Acesta este un material inflamabil, de aceea cea mai mare amenințare la siguranța mansardei o reprezintă focul. Această amenințare poate fi redusă la minimum utilizând la construirea mansardei plăcile de gips carton rezistente la foc, Knauf GKF sau Knauf GKFI. Datorită cartonului special, ignifugat și a miezului din gips neinflamabil, aceste plăci sunt încadrate in clasa de reacție la foc A2-s1, d0, deci neinflamabile. Plăcile de gips-carton Knauf pot fi de asemenea utilizate pentru mascarea diverselor instalații sau conducte.

În mansarda construită cu plăcile rezistente la foc Knauf poți dormi liniștit!

Baia în mansardă? Protecție la umiditate și foc cu plăcile de gips-carton Knauf

Este dificil de imaginat o mansardă fără baie. In familiile multi-generații, chiar si bucătăriile pot fi construite în mansardă, astfel se creează acolo un întreg etaj separat. Aceste încăperi sunt expuse umidității. Astfel este recomandat să se utilizeze plăcile de gips-carton hidrofugate, rezistente la umiditate (Knauf GKBI) împreună cu o masă de șpaclu adecvată (Knauf Uniflott Imprägniert) special concepută pentru șpăcluirea rosturilor acestor plăci. Recomandăm utilizarea masei de șpaclu împreună cu banda de armare Knauf Kurt pentru cele mai bune rezultate.

De asemenea, nu trebuie exclusă nici varianta utilizării plăcilor de gips-carton rezistente la foc (Knauf GKFI), deoarece bucătăriile și băile sunt deseori expuse flăcărilor de la aragaz/ boilere/ cuptoare pe gaz.

Utilizând plăcile Knauf impregnate și cu protecție la foc Knauf GKFI  ambele probleme sunt rezolvate.

Construirea unei structuri sigure

Stabilitatea unei construcții  ușoare din gips-carton poate fi asigurată doar atunci când utilizați un sistem complet oferit de către un producător. Profilele metalice CD și UD, piesele de agățare, conectorii longitudinali cât și șuruburile autofiletante trebuie să îndeplinească cerințele sistemului, cum ar fi de exemplu grosimea tablei profilelor CD și UD de 0,6mm. Nu merită să riscați o dezasamblare a tavanului sau apariția de crăpături la pereți deoarece nu ați folosit elemente care nu sunt 100% compatibile unele cu celelalte.