Cu toții ne dorim să trăim într-o casă care să ni se potrivească perfect. Un loc în care, atunci când intrăm, să simțim că am ajuns pe propria noastră insulă. Acum, închide ochii și ascultă. Lasă-ți imaginația să lucreze. Ce vezi? Ce imagini, culori, figuri, stiluri îți vin în minte? Prima idee este de obicei cea mai bună idee. Fii tu. Tu.

Astăzi, în această postare de pe blog vom vorbi despre cum să îți amenajezi spațiul preferat la mansardă. Întinde-te pe spate și bucură-te.

Paleta de culori

Alege paleta de culori în funcție de atmosfera pe care vrei să o ai acasă, așa nu vei ajunge să decorezi cu prea multe culori. De aceea, îți recomandăm să alegi culori naturale pentru fundal – pentru că se potrivesc aproape cu orice. Albul, spre exemplu, are acest efect secundar că poate crea impresia de spațiu mai mare. Acesta este și trucul numărul unu dacă vrei să faci mai mult spațiu acasă, dar nu ai cum să mărești suprafața podelei. În același timp, nu uita de culorile calde, pentru că ele aduc energie și încălzesc spațiul.

Adu lumină în mansardă

Mansarda are nevoie de cât mai multă lumină naturală – pentru că, spre deosebire de lumina artificială, aceasta îți va crea senzația de spațiu mărit și de căldură. Ferestrele de mansardă VELUX lasă lumina naturală să intre în camere, fac spațiul mai primitor și… aduc cerul mai aproape de tine ca oricând. Pe lângă gama de ferestre de mansardă, la VELUX vei găsi și ferestre pentru acoperiș-terasă premiate care îți oferă maximum de lumină naturală și confort. Asta datorită izolației termice excelente care oferă valori U extrem de scăzute și consum redus de energie.

Nu uita să accesorizezi ferestrele de mansardă cu rulouri și rolete pentru un climat interior sănătos și confortabil, dar și pentru o amenajare cât mai personalizată. Roletele îmbunătățesc izolația termică în sezonul rece, protejează fonic și îți oferă posibilitatea să controlezi total lumina în orice moment al zilei. Rulourile, disponibile într-o varietate mare de culori și modele, blochează razele soarelui să intre în cameră, ca să ai un somn liniștit chiar și la amiază.

Imaginile preferate

Printează imaginile preferate cu natură, înrămează-le și pune-le pe pereți la vedere – este o bună metodă prin care poți reduce stresul de peste zi, iar fotografiile îți aduc aminte mereu de momentele plăcute și îți pun un zâmbet pe buze. Ce ar putea să te facă să te simți mai bine dacă nu cele mai frumoase amintiri? Studiile arată că ne petrecem 90% din timp la interior, așa că de ce să nu îl petreci între amintirile tale?

Cum aduci natura mai aproape de tine

Cum să aduci natura la interior dacă nu cu ajutorul plantelor? Plantele sunt tare simpatice, te ajută să fii mai creativ și îți pot îmbunătăți starea de spirit. Pentru a-ți face mansarda mai atractivă, trebuie să alegi decorațiunile potrivite – iar plantele pot fi răspunsul pentru tine. Îți poți imagina cum ar fi să te trezești într-o junglă? Sau mai degrabă ți s-ar potrivi o amenajare funcțională, simplă? Orice stil ai alege, plantele pot fi o modalitate ieftină de a-ți decora mansarda și cu multiple efecte benefice asupra ta. Iată câteva dintre ele: te ajută să scapi de stres, să te concentrezi mai bine, și în plus, aduc un plus de prospețime și confort în mansardă. Asigură-te că alegi plante de interior și nu de exterior, ca să nu trebuiască apoi să cheltui bani în plus și să îți consumi timpul pentru a le planta afară.

Designul interior

Mobilează-ți mansarda în stilul care ți se potrivește. Alege mobilierul, decorațiunile, culorile și materialele care se asortează între ele, pentru a crea un efect plăcut. Nu folosi foarte multe piese de mobilier, nu încărca interiorul. Păstrează-l aerisit și confortabil!

Ai grijă de mansarda ta, ai grijă de tine!