“Viața nu se îmbunătățește din întâmplare, se îmbunătățește prin schimbare” – Jim Rohn.

Când ferestrele de mansardă îmbătrânesc, după aproximativ 25 – 30 de ani, e momentul perfect să lase loc noii generații. În prezent, înlocuirea ferestrelor vechi de mansardă se face simplu și rapid, în două – trei zile, în funcție de complexitatea proiectului.

Proiectate pentru a fi eficiente energetic

Ferestrele de mansardă VELUX din noua generație sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, iar tu te poți bucura de beneficiile lor pentru un timp îndelungat. În cazul în care ai înlocuit ferestrele de mansardă VELUX produse înainte de 2003 cu unele noi, atunci te poți aștepta la economisirea a aproximativ 40% din necesarul de energie pentru încălzirea casei, fără a scădea gradul de confort.

Sunt mulți factori de stres în viața noastră, iar înlocuirea ferestrelor de mansardă nu ar trebui să fie unul dintre ele. Când ferestrele trebuie înlocuite, cel mai bine este să apelezi la un specialist, care te poate ajuta cu lucrarea într-o zi sau chiar mai puțin. Cele mai multe montaje se pot face din interior și nu sunt necesare schele sau aprobări normative.

Există câteva soluții posibile când vine vorba de înlocuirea ferestrelor. Este posibil să înlocuiești fereastra de mansardă fără să deteriorezi finisajele interioare. Dacă ai o fereastră veche de mansardă, această opțiune îți poate reduce costul și timpul de înlocuire – fără a face mizerie în casă.

O altă variantă este schimbarea ferestrelor, precum și a finisajul interior – cu o mai bună izolare termică, rezultatul final va fi și mai plăcut din punct de vedere estetic. Această soluție este grozavă pentru că nu contează dacă noua fereastră de mansardă are o lățime sau o lungime diferită față de cea veche, înlocuirea nu îți va da bătăi de cap.

Showroom-ul Virtual VELUX, deschis 24 de ore, este locul în care poți să vezi produsele VELUX, oricând, din confortul casei tale.

Lumina naturală poate crea senzația de spațiu

Dacă vrei să crești senzația de spațiu și deschidere, atunci poți opta pentru montajul unor ferestre suplimentare de mansardă – cantitatea de lumină naturală din casa ta se poate dubla într-o singură zi. Te poți bucura de o casă mai liniștită blocând zgomotele exterioare cauzate de trafic sau ploaie cu ajutorul noilor ferestre pentru acoperiș terasă cu protecție din sticlă. Pentru liniște și confort, aceste ferestre au parametri îmbunătățiți de izolare fonică.

Cu ferestrele de mansardă VELUX, nu trebuie să îți faci griji pentru cum vei curăța geamul exterior. Rotește cerceveaua 180 de grade și fixează-o în poziție prin glisarea opritorului în orificiul din partea inferioară a cadrului lateral. Astfel, ai ambele mâini libere pentru a curăța geamul.

Dacă înălțimea parapetului este cuprinsă între 80 și 130 cm, atunci îți recomandăm să alegi ferestre de mansardă cu acționare de sus – pentru că mânerul este în partea de sus, poți pune și mobilier sub fereastră. Dacă înălțimea parapetului este între 130 – 150 cm, atunci îți recomandăm fereastra de mansardă cu acționare de jos – în acest caz ar fi bine să nu mai pui mobilier sub fereastră căci accesul pentru închiderea sau deschiderea ei poate deveni dificil. Este posibil să acționezi fereastra de la distanță. Află totul despre produsele noastre pentru o casă inteligentă.

Și dacă tot ai făcut pasul către înlocuirea ferestrelor de mansardă, atunci ar fi bine să iei în calcul și renovarea – pereții proaspăt vopsiți vor aduce o energie bună în casa ta!

Nu uita să îți pregătești ferestrele de mansardă pentru vremea mereu în schimbare. Vara vei avea nevoie de protecție împotriva supraîncălzirii. Roleta exterioară reduce căldura în sezonul cald și îmbunătățește izolația termică în sezonul rece. În același timp, ruloul exterior parasolar împiedică razele soarelui să atingă geamul ferestrei, astfel că temperatura de la interior se poate reduce cu până la 5 grade Celsius.

În concluzie, îți recomandăm să înlocuiești ferestrele de mansardă vechi de peste 25 de ani – noua generație de ferestre de mansardă vine la pachet cu multiple beneficii pentru casa ta, cu un climat interior optim și mai mult confort.