Luminatoarele și ferestrele de mansardă nu numai că aduc lumină naturală în casele noastre, dar adaugă, de asemenea, un aspect estetic și funcționalitate spațiilor de locuit. VELUX, producător renumit al acestor elemente arhitecturale, oferă produse de înaltă calitate concepute pentru un plus de atmosferă și confort în orice încăpere timp îndelungat. Cu toate acestea, pentru a le menține performanța și longevitatea, îngrijirea și curățarea corespunzătoare sunt esențiale.

Nu sări peste întreținerea regulată

Inspectează regulat luminatoarele și ferestrele de mansardă pentru a descoperi orice semne de deteriorare, cum ar fi fisuri, scurgeri sau acumulare de condens. Verifică zona înconjurătoare a acoperișului de reziduuri, cum ar fi frunze, ramuri sau murdărie, care pot bloca canalele de drenaj și pot cauza acumularea de apă. Este bine să verifici ferestrele și acoperișul când se schimbă anotimpurile și după ploi abundente sau furtuni.

Respectă procedurile de curățare

Lasă soarele să intre prin ferestre frumoase și curate! Începe prin a îndepărta orice resturi, cum ar fi praful, frunzele sau pânzele de păianjen, de pe suprafața exterioară a luminatoarelor și a ferestrelor de mansardă folosind o perie moale sau un aspirator cu un accesoriu de perie.

Majoritatea ferestrelor de mansardă VELUX pot fi rotite, facilitând și curățarea suprafeței exterioare. Într-o găleată, pregătește o soluție de săpun delicat sau detergent și apă. Utilizează un burete moale sau o cârpă umezită cu apă cu săpun pentru a curăța ușor suprafețele exterioare ale luminatoarelor și ferestrelor de mansardă. Clătește bine cu apă curată pentru a îndepărta orice urme de săpun. Pentru petele persistente sau acumularea de murdărie, poți folosi un produs de curățare non-abraziv, special conceput pentru suprafețele din sticlă. Evită utilizarea substanțelor chimice dure sau a materialelor abrazive, deoarece acestea pot deteriora sticla sau cadrul din jur. Folosește o cârpă curată și uscată pentru a șterge suprafețele uscate și pentru a preveni petele de apă.

Întreținere sezonieră

Verifică periodic etanșările și burlanele din jurul luminatoarelor și ferestrelor de mansardă pentru a te asigura că sunt intacte și nedeteriorate. Verifică dacă există semne de infiltrare a apei sau scurgeri de aer în jurul cadrului și resigilează după cum este necesar, utilizând un material de etanșare rezistent la intemperii. Verifică balamalele, mânerele și alte părți mobile ale ferestrelor pentru o funcționare fără probleme. Aplică o cantitate mică de lubrifiant pe bază de silicon pe balamale și piesele mobile, după cum este necesar, pentru a asigura deschiderea și închiderea ușoare.

Curățarea și întreținerea corespunzătoare sunt esențiale pentru a menține frumusețea și funcționalitatea luminatoarelor și ferestrelor de mansardă VELUX. Urmând acești pași simpli în mod regulat, te poți asigura că luminatoarele și ferestrele de mansardă rămân în stare optimă și îți oferă lumină naturală și ventilație pentru anii următori. Nu uita să folosești întotdeauna metode blânde de curățare și să eviți substanțele chimice dure sau materialele abrazive care pot deteriora sticla sau cadrul.

Cu o îngrijire potrivită, luminatoarele și ferestrele de mansardă VELUX vor continua să îmbunătățească atmosfera și confortul casei tale pentru mult timp.