O cameră la mansardă poate fi complet izolată de lumea exterioară, creându-ți un spațiu privat în care te poți relaxa calm și netulburat – sună ca un loc perfect pentru un dormitor, nu? Fie că ești un părinte tânăr, un adolescent rebel cu multe idei creative sau un senior care ar dori să folosească spațiul pentru a se relaxa, un dormitor la mansardă poate fi un loc unic pentru tine, cu colțuri, unghiuri și caracteristici arhitecturale interesante. Hai să vezi cum îți poți amenaja un dormitor de vis!

Creativitatea, la înălțime

 Mansarda este un loc special și, în timp ce o amenajezi, poți să îți exprimi toată imaginația pentru a crea un spațiu care să-ți reflecte personalitatea. Tu vei alege stilul, tematica, culorile și mobilierul.

Amenajarea unui dormitor pentru copii la mansardă poate fi o soluție perfectă pentru familiile care au nevoie de spațiu suplimentar după sosirea bebelușului. În același timp, cu siguranță că și adolescenții, care își doresc puțină libertate, se vor bucura de un colț al lor la mansardă, unde vor avea toată libertatea să asculte muzica preferată în voie, să decoreze cu postere și să își invite prietenii.

Unii oameni prețuiesc designul curat și sofisticat, dar în dormitorul tău poți să fii mai creativ! Adaugă un tapet îndrăzneț pe un perete, un fotoliu sau o canapea în culori vii, pentru a da puțină viață dormitorului! Acesta poate fi locul tău de joacă, așa că lasă-ți imaginația să zboare!

Contopindu-ne cu natura, precum un cameleon

Ar putea fi o informație nouă pentru tine, dar lumina naturală este esențială pentru bunăstarea noastră deoarece ne ajută să ne îmbunătățim starea de spiri. Substanța chimică din creierul nostru responsabilă pentru starea de spirit este eliberată în cantități mai mari atunci când suntem înconjurați de lumina soarelui. Vei fi cu siguranță mai fericit și mai relaxat într-o mansardă plină de lumină naturală.

Știai că ferestrele de mansardă oferă cel puțin de două ori mai multă lumină decât ferestrele verticale? Îți recomandăm să alegi ferestrele de mansardă cu atenție și să montezi nu doar una, ci mai multe, pentru a maximiza cantitatea de lumină naturală – și, desigur, este important să alegi o fereastră de mansardă de bună calitate. De exemplu, ferestrele de mansardă VELUX sunt elegante – pot fi alese în varianta din poliuretan alb sau din lemn natural – și sunt ferestre de calitate, care oferă o priveliște frumoasă către cer – astfel încât să fii mai aproape de natură.

Dormind ca un bebeluș în brațele mamei

Somnul a fost întotdeauna un subiect fascinant. Știai că ne petrecem aproximativ o treime din viața de adult dormind? Calitatea somnului este cheia pentru concentrare și bună-dispoziție, așa că ar trebui să avem grijă unde și cum ne petrecem nopțile.

Este esențial să avem întuneric în dormitor. Studiile arată că, dacă te afli într-o cameră iluminată înainte de a merge la culcare, producția de melatonină – hormonul care favorizează somnul – va fi întârziată și scurtată. Dacă vrei să ai un dormitor complet întunecat, îți recomandăm roleta exterioară VELUX. Aceasta previne supraîncălzirea în timpul verii și reduce pierderile de căldură în timpul iernii și îți oferă posibilitatea de a controla total lumina, în orice moment al zilei. Mansarda ta poate să fie un gardian al viselor pentru un somn liniștit, senin și profund!

Relaxează-te în dormitorul de la mansardă

Știm cu toții cum arată finalul unei zile lungi. S-a acumulat oboseală, mașina de spălat bâzâie, telefonul sună, copiii sunt zgomotoși și parcă nu îți mai vezi capul de treburi. Nu avem unde să ne retragem și ne pierdem controlul; relaxarea este esențială în lumea asta tot mai grăbită. Avem nevoie de un loc liniștit, un dormitor, care să fie funcțional și în același timp, să ne permită să ne relaxăm cu adevărat. Așa că, îți recomandăm să amplasezi dormitorul în cel mai îndepărtat punct al casei, departe de toate electrocasnicele zgomotoase, astfel încât în timpul de odihnă să nu te întrerupă nimic.

Per total, cu ceva ingeniozitate, orice cameră din mansardă poate fi transformată într-un cuib prietenos, primitor, unde ne putem întoarce acasă, ca să ne odihnim după o zi obositoare. Deci, te încurajăm să îți folosești imaginația și să transformi acest spațiu prețios într-unul primitor, boem, creativ, relaxant, în care să simți cu adevărat că ești în cel mai bun loc din lume!