Ai nevoie de mai mult spațiu, dar nu-ți permiți să te muți într-o casă mai mare sau poate vrei să-ți vinzi casa la un preț mai bun? Ai la îndemână mai multe opțiuni pentru a-ți face casa mai plăcută și mai valoroasă. În acest articol le-am adunat pe cele mai importante.

Desigur, nu poți schimba locația sau orientarea casei tale. Ceea ce poți face este să o renovezi. Hai să îți arătăm mici trucuri care pot face cu adevărat o diferență spectaculoasă. Rapid, accesibil aproape tuturor și convenabil.

Alegerea culorilor și a mobilierului

Vopsirea pereților cu culori deschise, de exemplu, creează senzația de spațiu mai mare, iar într-o cameră luminoasă, secțiunile înclinate ale peretelui aproape se ascund. Ai auzit până acum că puritatea culorilor poate crește prețul caselor, creând în același timp un aspect mai curat, mai proaspăt și o atmosferă mai bună?

Pe de altă parte, mobilierul poate ajuta foarte mult la mărirea spațiului. Mobilierul jos, de exemplu, crește în mod tradițional senzația de înălțime, astfel încât zona mărginită de pereți înclinați nu pare atât de joasă. În plus, dacă îl poziționezi pe direcția lungimii camerei, poți obține un efect optic de cameră mai lungă.

Cu ochii pe mansardă: mai mult spațiu de locuit

Reconversia podului în mansardă îți va transforma casa într-una mai mare chiar și fără să te muți – ca să nu mai vorbim despre valoarea pe care o poate aduce proprietății.

În acest caz, următoarea întrebare este întotdeauna în ce direcție să o extinzi – pe lățime sau în înălțime. Extinderea pe lățime înseamnă că și suprafața construită a podelei  se modifică și nu este sigur că dimensiunea terenului îți va permite extinderea. Este totuși posibil să extinzi construcția în sus, spre acoperiș.

Soluția din urmă are două variante: fie se va crea o locuință independentă la mansardă, fie se va mări suprafața nivelului inferior prin deschiderea către suprafața din mansardă. Ambele variante sunt avantajoase și grozave pentru a mări spațiul.

Ține cont de faptul că transformarea mansardelor nu numai că îți oferă spațiu de locuit suplimentar, dar adaugă valoare pe termen lung proprietății tale. Nu uita să verifici izolația termică a casei. Astfel, mucegaiul și condensul ulterioare pot fi evitate, iar locul și amploarea pierderii de căldură pot fi determinate.

O fereastră spre lume

Utilizarea ferestrelor de mansardă VELUX va da senzația de mai mult spațiu, va permite luminii naturale și aerului proaspăt să intre – nu doar valoarea casei tale va crește, dar și calitatea vieții.

Înlocuirea ferestrelor poate face, de asemenea, diferența printr-o izolație semnificativ mai bună, ceea ce înseamnă facturi mai mici – o casă cu facturi mai mici valorează întotdeauna mai mult. Știai că ferestrele de mansardă moderne pot ajuta la economisirea a aproximativ 40% din necesarul de energie pentru încălzirea casei, fără a scădea gradul de confort?

Totuși, dacă această investiție este prea mare pentru tine, ai putea să accesorizezi ferestrele vechi cu rolete interioare sau exterioare – adăugând un plus de izolație. Roletele exterioare VELUX ajută la controlul luminii naturale, controlul căldurii și îmbunătățesc izolația termică în sezonul rece – merită investiția!

Înlocuirea pardoselilor

Este o investiție cu valoare adăugată din mai multe puncte de vedere dacă intenționezi să o faci nu numai în casă, ci și în împrejurimile ei. Una dintre cele mai bune variante este asfaltarea – din punct de vedere estetic este poate cea mai bună, mai ușoară și mai spectaculoasă soluție.

Nu este nevoie să cosești iarba pe suprafețele pavate și nici nu trebuie să îți mai faci griji cu formarea noroiului din apa de ploaie. În zonele asfaltate, vehiculele și mai mari pot fi conduse cu ușurință după ploi abundente.

Izolația termică

Dacă izolația termică a fațadei este executată profesional, atunci cu siguranță că iarna și vara vei avea cel mai bun confort interior, folosind mult mai puțină energie. Asta nu înseamnă că nu va trebui să încălzești, dar o vei face mult mai puțin decât înainte de izolație, iar costurile generale vor recupera suma investită în termoizolație pe termen lung.

Folosește aceste sfaturi pentru a avea calitatea locuirii pe care o meriți! Succes la renovare!