Sunt mulți oameni care nu agreează ideea de apartament la mansardă, pentru că o asociază cu podurile înfricoșătoare din filme. Dar asta este doar o idee preconcepută. Să locuiești la mansardă este minunat, iar spațiul nefolosit din pod poate deveni o adevărată comoară pentru că, odată ce este valorificat, poate crește valoarea casei și schimbă în bine modul de locuit al beneficiarilor. Din acest articol vei afla cum poți face ca podul tău transformat în mansardă să pară mai mare. Fii pe fază!

Trebuie să știi de la început că, aceste efecte optice nu îți vor oferi mai mult spațiu în termeni de mp, ele doar te vor face să te simți mai bine într-un loc mic.

Lasă structura să strălucească

Sfaturile clasice de mărire vizuală a spațiului funcționează foarte bine și pentru mansarde.

Atunci când mobilezi spațiul de la mansardă, cu pereții lui atipici, să ai în vedere scoaterea în evidență a unui perete, un punct de interes, care îți va face casa unică. Spre exemplu, un perete într-o culoare diferită va aduce un aer proaspăt în toată camera. Așadar, scopul acestui perete de accent este să atragă privirea și să sublinieze spațiul din jurul lui.

Culorile sunt importante, când vine vorba de spațiu mai mare. Culorile deschise, de exemplu, creează acest efect, iar secțiunile înclinate ale peretelui aproape se ascund. Chiar și așa, nu trebuie să rămâi la alb, efectul de mărire vizuală a spațiului se poate obține cu orice altă culoare deschisă.

Pași mici, schimbări mari

Într-un living de dimensiuni mici, încearcă să poziționezi covorul în centru și doar jumătate din mobilier – canapea, fotolii – să fie pe el. Astfel, optic camera pare mai mare. Dacă covorul este micuț, ar fi bine să îl pui în mijlocul camerei, sub masa de cafea. Un alt secret este să alegi covoare lungi, care vor crea iluzia că și podeaua mansardei se prelungește.

Pentru o cameră mai mică, decorul de deasupra ochilor este important. Adică, este indicat să așezi tablourile cât mai sus și să optezi pentru dulapuri cât mai înalte, aproape de tavan. O piesă de mobilier mai mare extinde vizual spațiul mai mult decât dacă ai avea câteva piese mai mici.

Lumina naturală

Lumina este un detaliu important atunci când vrei să faci un spațiu să pară mai mare. Cu cât intră mai multă lumină naturală într-un spațiu, cu atât acesta pare mai mare și mai vesel.

Pentru lumină naturală la mansardă, ai nevoie de ferestre de mansardă. Soluția 3 în 1 de ferestre pentru mansardă VELUX îți transformă casa complet, pentru că îți oferă lumină naturală din plin, aer proaspăt și priveliște fantastică. În plus, au un foarte bun raport calitate-preț. Pentru o casă confortabilă și sănătoasă, profită la maximum de lumina naturală și nu uita că ferestrele de mansardă VELUX sunt construite pentru 25 – 30 de ani și reprezintă o investiție care îți poate schimba viața.

Oglindă oglinjoară…

Este un truc vechi, dar funcționează întotdeauna: folosește oglinzi pentru a crește senzația de spațiu. Spațiile mici sunt astfel imediat duplicate. Cu ajutorul oglinzilor, lumina naturală poate fi reflectată cu ușurință și în colțurile întunecate ale casei.

Iar dacă te gândești să faci un mozaic cu mai multe oglinzi mici, atunci acestea pot avea și rol decorativ. Evită să poziționezi oglinzi pe pereții înclinați din mansardă.

Cameră ordonată, minte liniștită

Menține ordinea în casă – scapă de scaunul acela plin de haine și mai bine așază-le frumos în dulap – și nu o aglomera cu obiecte care nu sunt necesare. Alege spații pentru depozitare generoase: dulapuri cu sertare adânci, mobilier făcut pe comandă care îmbracă pereții perfect. Coșurile, cutiile sunt ideale pentru depozitare și menținerea ordinii.

Ține minte, creezi o mansardă de care se bucură toată familia!