Îți dorești mai multă eficiență energetică și facturi mai mici la curent? Atunci, înlocuiește ferestrele de mansardă!

Știai că o fereastră de mansardă are o speranță de viață de 25 – 30 de ani? Da, este adevărat. Așa cum este adevărat și că ferestrele de mansardă din zilele noastre sunt mai avansate pentru că sunt mai eficiente energetic și au proprietăți de izolare mai bune. Dacă fereastra ta de mansardă are mai mult de 25 de ani sau nu mai poate să își facă treaba, atunci fii sigur că trebuie să o înlocuiești. Chiar dacă vei opta pentru o fereastră din gama de bază, aceasta va fi mult mai avansată decât cea pe care ai avut-o. De exemplu, înlocuind o fereastră de mansardă VELUX veche cu cea mai ieftină variantă din gama Standard, pierderile de căldură scad cu 54% și cu 60% dacă alegi o fereastră din gama Standard Plus (fereastra veche Uw = 2,8 W/m2K, fereastra nouă Standard Plus Uw = 1,0 W/m2K + fereastra veche Uw= 2,8 W/m2K, fereastra nouă Standard Uw = 1,3 W/m2K).

Sunt multe motive pentru care înlocuirea este importantă, dar să începem cu cele mai evidente: dacă fereastra nu este izolată corespunzător, o cantitate disproporționată de energie poată fi irosită în mansardă, ceea ce înseamnă că merită să înlocuiești fereastra de mansardă pentru că, odată cu reducerea costurilor la încălzire, vei recupera rapid și costul suplimentar al investiției. Te-ai gândit vreodată că poți economisi atât de mulți bani doar prin înlocuirea ferestrelor de mansardă?

Mulți oameni cred că înlocuirea ferestrelor de mansardă implică multe probleme și un proces îndelungat, dar un bun profesionist poate schimba ferestrele în una sau două zile, fără prea multă murdărie. Multe companii producătoare de ferestre oferă un serviciu post-vânzare pe care îl poți contacta oricând – de exemplu, noi la VELUX oferim asistență pentru clienți și suntem întotdeauna bucuroși să te ajutăm.

Pentru că ne petrecem 90% din viață la interior, este esențial să profităm la maxim de spațiile în care trăim și să le umplem cu cât mai multă lumină naturală și aer proaspăt, pentru că acestea sunt elemente esențiale pentru bunăstarea noastră. Când înlocuiești ferestrele de mansardă, poți profita de ocazie pentru a alege unele mai mari sau mai multe pentru condiții de iluminare mai bune: două sau trei ferestre de mansardă în cameră îți pot aduce de două sau de trei ori mai multă lumină naturală la interior.

Optează pentru ferestre de generație nouă

Mai poți economisi bani dacă optezi pentru ferestrele de generație nouă, care au o calitate îmbunătățită, de exemplu geamul termopan de bază are astăzi o izolare termică de două ori mai bună decât avea cu zeci de ani în urmă. În loc de 2,8 W/m2K, Uw a devenit 1,3 W/m2K – ceea ce înseamnă că așa-numitul coeficient de transfer termic, valoarea Uw – care arată cât de multă căldură se pierde din partea mai caldă a ferestrei către partea mai rece – a scăzut, rezultând o mai bună capacitate de izolare termică. Cu cât Uw este mai mic, cu atât mai bine.

În ultimii zeci de ani a crescut foarte mult și varietatea de produse. De exemplu, în prezent, poți alege diverse tipuri de acționare a ferestrelor, diverse tipuri de geamuri și suprafețe care să corespundă nevoilor tale. Fascinant, nu? În plus, toate ferestrele de mansardă VELUX sunt dotate cu fante și clapete de ventilare și geamuri cu sticlă exterioară întărită. Alege-le pe cele care îți îndeplinesc nevoile și spune adio umidității!

Îți recomandăm să accesorizezi noile ferestre de mansardă cu rulouri interioare sau exterioare – care au efect de întunecare și te vor să ajuta să ai un somn mai bun. Acestea sunt o alegere bună și în cazul în care ai nevoie de protecție termică pe timpul iernii, fără să sacrifici partea estetică.

În general, schimbările sunt bune, pentru că în trecut ai încercat ceva și acum știi de ce ai nevoie cu adevărat. Deci, de ce ai amâna schimbarea? Datorită noilor ferestre de mansardă, camera va fi mai frumoasă, aerul, mai sănătos, izolația va fi mai bună și costurile de încălzire vor fi și ele reduse.