Camera pentru copii la mansardă?

Dacă ai o mansardă și te gândești să o amenajezi într-o cameră pentru copii, nu mai sta pe gânduri și pornește lucrările! O cameră sub acoperișul casei înseamnă pentru cel mic un univers al imaginației. Și, dacă tot a venit vorba despre imaginație, este bine să pornești cu un set de idei practice care te vor ajuta să obții mansarda dorită pentru copilul tău.

Pentru început vorbim despre linii simple și culori neutre. Acesta este tandemul perfect care asigură un design ce nu se va demoda în timp și care se poate ajusta pe parcursul creșterii copilului. Este vorba despre acele detalii practice și amuzante care se modifică odată cu avansarea în vârstă a celui mic. Am menționat liniile simple ca element de bază în amenajarea mansardei pentru că dau tonul unui stil simplu, care nu încarcă încăperea, lăsând loc pentru jucării, rafturi pentru cărți, cutii, coșuri și tot ce mai are nevoie un copil pentru a-și construi un mediu creativ.

Alegerea culorilor

Din punct de vedere al culorilor, ce zici să depășești bariera conform căreia albastru este pentru băieți și roz se potrivește fetelor și să alegi în schimb nuanțe deschise, naturale, de galben și verde, atât pentru mobilier cât și pentru pereți. Aceste culori se vor potrivi la orice vârstă, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Mai mult, dacă le vei combina cu umbre de gri, alb murdar sau beige, vei obține un aspect care poate fi menținut pe termen lung. Pata de culoare în cromatica mansardei va fi dată de accesorii precum covoare, perne sau jucării, care vor contrasta cu nuanțele deschise prin culorile tari.

În plus față de aceste idei de bază care te pot inspira atunci când începi lucrările de amenajare a mansardei, vom dezvolta mai jos 6 sfaturi utile pe care le considerăm importante pentru dezvoltarea creativității copilului tău.

1.Mobilier cu capacitate de depozitare

Mansarda este un loc spațios, iar accesoriile pentru depozitare ar fi bine să fie mobile. Cutiile cu roți sunt ideale pentru spațiile mari, putând fi mutate ușor dintr-un loc în altul și pot avea un rol multifuncțional. Depozitezi în interiorul lor jucării sau cărți, le accesorizezi cu câteva perne și pot fi folosite pe post de scaune sau bănci, păstrând astfel spațiul aerisit.

2.Construirea rafturilor – o activitate pentru tine și copil

Ce părere ai despre reciclarea lemnului din care puteți confecționa rafturi pentru zona patului? Dacă este suficient de mare copilul tău, implică-l în această activitate pentru că îi vei stârni interesul să-și exprime propriul stil în amenajarea camerei și se va implica în acest demers. Ar putea să se ocupe de alegerea lemnului, curățarea, modelarea sau pictarea lui.

3.Alege culoarea dominantă

În afara pereților și a dulapurilor care ar fi bine să aibă culori deschise, îți reamintim că pentru a obține un aspect plăcut, alegerea unei culori dominante este foarte importantă. De exemplu, albastru te ajută să obții o imagine a unei camere ordonate, verde încurajează concentrarea și sporește energia, în timp ce nuanțele calde semnifică chibzuială și căldură.

4.Delimitează un spațiu pentru joacă

Cum ar arăta o cameră pentru copil fără spațiu de joacă? Dar, cum ar fi dacă întreaga cameră ar fi un teren de joacă, cu jucării împrăștiate peste tot? Pentru o cameră bine organizată și plăcută la vedere, este nevoie să delimitezi vizual spațiul destinat jocurilor. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să ”împarți” camera pe sectoare. De exemplu, zona de joacă ar putea fi marcată printr-un covor, restul spațiului putând fi utilizat pentru studiu și odihnă.

5.Birou de lucru lângă fereastră

Biroul de lucru sau zona de creativitate ar trebui să aibă un loc rezervat lângă fereastră. În acest fel, copilul va folosi lumina naturală pentru a citi poveștile preferate, pentru a compune texte sau pentru a desena. În plus, lumina naturală este o sursă de bună dispoziție și optimism, ceea ce înseamnă mai multă voie bună și armonie în viața copilului tău și mai puține bătăi de cap pentru tine.

6.Liniște pentru concentrare și odihnă, aer curat pentru sănătate

Atunci când este vorba despre copilul tău, îți dorești să aibă parte de tot confortul și de un mediu sănătos în care să crească. De aceea, este foarte important să ai grijă ce materiale folosești pentru izolarea mansardei. Desigur că există o gamă variată de produse de unde poți alege, dar te-ai gândit la impactul lor asupra mediului din interior și la durabilitate? Noi îți recomandăm să ai în vedere produsele realizate din materii prime naturale. Pentru izolarea acoperișului înclinat poți folosi vata minerală de sticlă sub formă de role – Unifit 33, NatuRoll sau NaturBoard, dezvoltate de Knauf Insulation, iar pentru izolarea pardoselii să ai în vedere vata minerală de sticlă sub formă de plăci – NaturBoard POD EXTRA sau NaturBoard POD STANDARD de la Knauf Insulation, care mențin un climat sănătos în interior, sunt bune izolatoare fonice, au o durabilitate demonstrată și prezintă o rezistență ridicată în caz de incendiu.

Pentru mai multe sfaturi practice de izolare și amenajare a mansardei sau idei pentru inspirație, te invităm să descoperi toate secțiunile platformei www.mansarda-mea.ro și pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/mansardamea/.