Te gândești de ceva timp să amenajezi mansarda, dar te numeri printre cei care au anumite rețineri? Dacă, din punctul tău de vedere, mansarda e locul în care iarna e prea frig sau vara prea cald sau dacă te temi de infiltrații prin ferestrele de mansardă, îți oferim mai jos 5 argumente care vor răspunde întrebărilor tale.

1. Prea cald vara la mansardă

Da, este adevărat că podul casei este perceput ca spațiul cel mai călduros din casă pe timp de vară, datorită supraîncălzirii vitrajelor ferestrelor de mansardă. Da, dacă mansarda nu este corespunzător izolată, adaugă specialiștii VELUX.

Pe lângă izolarea mansardei cu materiale pe măsură, este important să știi că există produse care combat căldura în mod eficient. Nu, nu este vorba despre aparatul de aer condiționat, ci despre rulouri parasolare care se montează pe exteriorul ferestrelor de mansardă VELUX, care reduc temperatura cu până la 5 grade C. Aceste parasolare previn supraîncălzirea geamului, deoarece razele soarelui nu-l mai ating.

2. Prea frig iarna în mansardă

Așa cum am spus, este necesar că mansarda să fie foarte bine izolată, iar pe piață există materiale performante care fac ca iernile să nu fie atât de friguroase. În plus, VELUX are în portofoliul de produse ferestre de mansardă cu 3 foi de sticlă și un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transformă fereastra într-un scut puternic împotriva vântului și condițiilor climaterice aprige, păstrând căldura în casă. Mai concret, aceste ferestre izolează cu 7% mai bine comparativ cu cele care nu au inclus acest sistem, iar rezultatul se concretizează în facturi mai mici la încălzire.

3. Infiltrații în jurul ferestrelor de mansardă

Dacă apar aceste infiltrații, trebuie să știi că, în 99% din cazuri, ele nu se datorează ferestrei în sine, ci unui montaj greșit al acesteia. Din acest motiv, este recomandat ca montajul ferestrei de mansardă în acoperiș să fie făcut de către un montator partener VELUX, care este specializat și care oferă garanție specială pentru montaj. Găsești aici montatori:

Mai mult, dacă la montajul ferestrei de mansardă VELUX se utilizează și produsele pentru izolare termică și hidroizolare, vei elimina cu certitudine orice risc de infiltrații.

 

4. Dacă se sparge geamul ferestrei

Pentru că se montează în acoperiș, ferestrele de mansardă sunt și cele mai expuse intemperiilor.
Pentru că trebuie să ofere siguranță maximă locuitorilor mansardei, toate modelele de ferestre VELUX au geam exterior întărit, foarte rezistent la șocuri (testat cu o bila de metal aruncată de la mare distanță). Vezi aici cum se testează toate produsele VELUX.

 

5. Cum se curăță geamul exterior al ferestrei

Foarte simplu! Prin simpla rotire mediană a cercevelei, geamul exterior vine în interior și se poate curăța ușor. Vei putea folosi ambele mâini, pentru că fereastra se poate bloca în această poziție de spălare. Vezi și aici:

 

Pentru detalii despre produse, oferte personalizate sau consultanță gratuită, accesează formularul de contact.