Iarnă. Ger. Ninsoare. Multă zăpadă și gheață pe ferestrele tale VELUX. Află mai jos ce trebuie să faci.
Dacă nu știai, ferestrele tale de mansardă sunt principalele locuri în care zăpada și gheața încep să se topească. Dacă aceste depuneri nu sunt curățate la timp, ele pot îngreuna deschiderea ferestrelor. De aceea, pe timp de iarnă, zăpada ar trebui îndepărtată de jur împrejurul ferestrelor, pentru a permite apei să se scurgă. Iarna, ca măsură suplimentară de precauție, în jurul ferestrei pot fi amplasate cabluri de încălzire, pentru a te asigura că apa topită se poate scurge liber.
Este bine ca această operație de curățarea a ramei de etanșare, de îndepărtare a frunzelor/zăpezii sau a oricăror alte reziduuri din jurul și de deasupra ferestrei să se facă măcar o dată pe an, astfel încât, apa de ploaie sau cea rezultată în urma topirii zăpezii, să se scurgă liber.
Iarna, folosiți precaut sistemul de ventilare al ferestrelor VELUX
Orice model de fereastră VELUX ai avea, află ca acesta are integrat un sistem de ventilare -fie o fantă de aerisire, fie o clapetă de ventilare. Rolul este de a asigura ventilația cu fanta/clapeta deschisă, fereastra rămânând închisă.
Însă, în perioadele reci, se recomandă folosirea cu precauție a clapetei de ventilare. Este foarte important ca aceasta să nu fie lăsată deschisă toată iarna, deoarece va favoriza apariția gheții: aerul cald iese pe elementele de aluminiu, condensează și se întoarce sub formă de infiltrații între tocul ferestrei și cercevea – iar, în timp, duce la deteriorarea lemnului ferestrei.
De asemenea, un lucru important de reținut este faptul că, în perioada iernii, nu trebuie să lăsați clapeta de ventilare tot timpul deschisă, deoarece acest lucru favorizează apariția condensului.
Află mai multe detalii despre întreținerea ferestrelor aici.