Este îmbucurător că avem un Program Casa Eficientă Energetic în România, iar el vine ca un sprijin real pentru toți românii care înțeleg importanța și avantajele acestui aspect pentru casele lor. Dacă locuința pentru care dorești să accesezi fonduri are și mansardă sau te-ai gândit că ai putea cu această ocazie să renovezi podul, avem pentru tine mai multe răspunsuri și informații utile.

Cui se adresează Programul Casa Eficientă Energetic?

Programul se adresează proprietarilor de case existente din România. Cei care accesează Programul pot realiza investiții pentru eficientizarea energetică a propriei locuințe, obținând o primă energetică reprezentând un grant de 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Ce înseamnă locuință eficientă energetic?

De regulă, eficiența energetică este tradusă prin reducerea consumului de energie si a emisiilor de CO2, însă ea înseamnă totodată și îmbunătățirea confortului, sănătății şi productivității ocupanților clădirilor. Iar aceasta este exact misiunea produselor VELUX.

Care sunt avantajele acesteia?

Avantajele pe termen lung ale unei astfel de locuințe sunt: facturi lunare mai mici la cheltuielile de încălzire (iarna) și/sau răcire a locuinței (vara), mai mult confort, mai multă lumină naturală în casă, aer curat prin ventilație naturală, pereți fără umiditate sau mucegai; cu alte cuvinte un mediu sănătos de a locui.

De aceea, te încurajăm să aplici la acest program deoarece poți face achiziții de produse performante energetic, pe care poate, până acum nu le gândeai și ai posibilitatea de a-ți renova podul casei sau întreaga locuință.

Ferestrele de mansardă sunt produse incluse în Program?

Da! Vestea bună este că, pentru prima dată, ferestrele de mansardă VELUX sunt incluse pe lista produselor eligibile pentru o casă eficientă energetică. Dacă te numeri printre  beneficiarii acestui program vei putea lua în considerare soluțiile de iluminat VELUX (ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, tuneluri solare), contribuind astfel la creșterea clasei energetice precum și la obținerea unui confort sporit în casa ta.

Citește mai multe informații referitoare la importanța luminii naturale prin ferestrele de mansardă, aici.

Cum poți beneficia de consultanță personalizată pentru achiziția unor ferestre de mansardă prin acest Program?

Foarte simplu. Poți beneficia de consiliere personalizată pentru alegerea produselor potrivite proiectului casei tale, completând formularul acesta pentru a primi mai multe informații. Soluțiile VELUX sunt 100% customizate, iar consultanța este gratuită.

Pentru acei proprietari de locuințe care își doresc să facă economii la încălzire pe perioada iernii, să păstreze căldura în interior și să aibă o izolare fonică suplimentară în mansarda casei lor, VELUX propune gama de ferestre de mansardă cu 3 foi de sticlă și cu un sistem izolator ThermoTechnologyTM, care îmbunătățește cu 15% gradul de izolare. Este doar un exemplu, deoarece gama de produse răspunde unor nevoi foarte diferite, de la iluminarea printr-un tunel solar a unui dressing fără lumină naturală, pană la crearea unui spațiu deosebit de relaxare și ventilare prin intermediul ferestrei-balcon CABRIO. Te putem ghida și îndruma pentru a face cea mai bună și mai rapidă alegere a produselor tale VELUX.

Informații complete despre program găsești aici.