Relaxare, stare de bine, confort și nu în ultimul rând – priveliște – cuvintele cheie pentru ceea ce înseamnă un proiect de mansardă de succes. Însă cum procedezi pentru a le asigura pe toate sub același acoperiș?

Specialiștii VELUX îți atrag atenția asupra câtorva aspecte esențiale în ceea ce privește obținerea celei mai bune priveliști de la mansardă, de care să ții cont la momentul alegerii ferestrelor. Evident, priveliștea este legată de mărimea ferestrei alese, dar acesta nu este singurul criteriu.

#1 Priveliștea este strâns legată de înălțimea la care se montează fereastra de mansardă

Ca și în cazul ferestrelor verticale, înălțimea optimă de montaj a unei ferestre de mansardă este de 90 cm față de podea. Această poziționare îți va asigura acces la priveliște, chiar dacă stai în picioare sau stai jos. În acestă situație, se recomandă să alegi orice model de fereastră VELUX cu operare de sus. Mobilierul își face loc sub fereastră, iar tu o poți manevra foarte ușor.

Dacă vei alege, în plus, și ferestre care sunt amplasate sus, mai aproape de coama acoperișului, acestea vor ilumina în profunzime mansarda, și-ți vor oferi totodată o priveliște de neegalat a cerului.

Cu alte cuvinte, ideal este să ai un mix de ferestre amplasate la 90 de cm și ferestre amplasate sus.

#2 Priveliștea este strâns legată de înclinația acoperișului

Cu cât panta acoperișului este mai mică, cu atât fereastra de mansardă va trebui să aibă o înălțime mai mare, pentru a putea beneficia de priveliștea mult visată, pentru a-ți asigura necesarul zilnic de lumină naturală și pentru a fi cât mai funcțională! La fel de valabil este și invers. Vezi ilustrația alăturată pentru a alege care este dimensiunea optimă a ferestrei tale.

#3 Priveliștea este strâns legată de combinația de ferestre aleasă

Este evident că, ferestrele cu dimensiuni mai mari oferă o priveliște mai amplă.

Dar și posibilitatea de a combina ferestrele VELUX pe verticală sau pe orizontală asigură o cantitate mai mare de lumină la interior și acces la priveliște!

Soluțiile VELUX sunt generoase în acest sens:

Dacă ai parapet, VELUX îți oferă șansa de a combina o fereastră în plan înclinat cu un element vertical de fereastră, furnizat tot de VELUX. Vezi în foto cum arată această combinație.

Dacă nu ai parapet, iar înclinația acoperișului pornește de jos, de la podea, poți combina mai multe ferestre VELUX în plan vertical. Imaginația este limita. Vezi în foto cum arată această combinație.

Oferă așadar, mansardei tale  acces la priveliște și contactează-ne pentru consultanță gratuită
folosind formularul de contact.