Montajul unei ferestre de mansardă este un aspect extrem de important sau la fel de important ca alegerea unei ferestre de bună calitate, iar un montaj realizat corect îți garantează o durată de viață cât mai îndelungată a ferestrei tale.

S-a constat că, în 99% din cazurile în care apar probleme precum infiltrațiile, acestea se datorează unui montaj realizat defectuos, nicicum ferestrei în sine.

Fiecare fereastră VELUX se montează împreună cu o ramă de etanșare care face legătura ferestrei cu învelitoarea. De aceea, alege rama în funcție de învelitoarea ta – plată sau ondulată.

Așa cum sugerează și numele, rama are rolul de a asigura protecție împotriva pătrunderii apei din exteriorul acoperișului, prin drenarea eficientă a acesteia din jurul ferestrei. Așadar este obligatorie.

Poți alege să montezi fereastra cu o ramă simplă sau poți alege să montezi cu o ramă care are inclus un kit termoizolator, iar în această din urmă situație rama va izola și termic golul în care se montează în acoperiș.

Pentru că de montaj ar putea depinde succesul sau insuccesul proiectului tău, nu îți recomandăm să montezi fereastra în regie proprie sau cu un montator neautorizat.

Îți recomandăm să alegi pentru montajul ferestrei un montator profesionist, care oferă garanție pentru montaj, dar și servicii de mentenanță.

Urmărește aici ghidul de montaj pentru fereastra de mansardă VELUX pe învelitoare ondulată: