Vrei să amenajezi mansarda mult visată fără a avea grija facturilor la încălzire în anotimpul rece? Îți dorești o mansardă răcoroasă vara și călduroasă iarna? Iată câteva sfaturi importante pentru care îți recomandăm ferestrele de mansardă şi produsele performante pentru termo și hidroizolarea spațiilor din jurul acestora, oferite de VELUX.

#1 Optează pentru instalarea ferestrelor de mansardă înspre lumină

Ferestrele VELUX sunt piesele de rezistență pentru un proiect cu mansardă reușit din punct de vedere al iluminării, ventilării și al unui mediu de viață sănătos. Mai mult, orientarea lor înspre sud, sud-vest, pentru a beneficia de o expunere cât mai îndelungată la soare, este benefică, în special, în sezonul rece. Astfel, iarna, ferestrele tale de mansardă se transformă într-o sursă viabilă de aport la încălzire, datorită razelor soarelui care le încălzește. Vezi detalii și aici.

Recomandare VELUX

Dacă ai ales pentru mansarda ta ferestre VELUX cu 3 foi de sticlă și cu sistem izolator ThermoTechnologyTM, (model Standard Plus), ai făcut o alegere excelentă. Geamul termoizolant din 3 foi de sticlă te ajută să faci economii la încălzire, să păstrezi căldura în interior și îți oferă o izolare fonică suplimentară. 

#2 Montează ferestrele VELUX împreună cu produsele de termo și hidroizolare

Montajul ferestrelor tale în acoperiș necesită o ramă de etanșare oferită de producător. Rama are un rol esențial: colectează apa de la ploaie şi o conduce prin canalele de scurgere laterale, eliminând-o, asigurând drenarea sigură și eficientă a acesteia. Dar, este necesar să știi că pe lângă rama de etanșare, există și alte produse suplimentare, performante de izolare care au rolul de a asigura etanșarea perfectă a ferestrelor în acoperiș.

Recomandare VELUX

Montează fereastra ta de mansardă împreună cu:

  • kitul de izolare termică (model BDX) care reduce pierderile de căldură și previne apariția condensului și a mucegaiului.
    Cum? Kitul de izolare termică conţine un cadru izolator care se instalează în golurile care rămân între fereastră şi căpriori, prevenind apariția condensului, reducând pierderile de căldură, timpul de montaj şi costurile de energie ale clădirii.
Montaj fără BDX

Montaj fără BDX

Montaj cu BDX

Montaj cu BDX

  • folia barieră de vapori

    Vei izola perfect zona din vecinătatea ferestrei de mansardă prin folosirea unei folii barieră de vapori împotriva pătrunderii umezelii şi a căldurii din interiorul mansardei. Fără aceasta, condensul datorat căldurii provenite din interior şi umiditatea acumulată ar putea deteriora finisajele interioare ale mansardei. Folia barieră de vapori de la VELUX are aceeași dimensiune cu fereastra, iar instalarea ei este simplă și durează câteva minute.

Floie bariera vapori

Acum că știi aceste lucruri, îți poți imagina întregul mecanism ca o serie de foi de ceapă care vin să asigure impermeabilitatea ferestrei tale în acoperiș.

#3  Contactează un montator profesionist

Montajul ferestrei este la fel de important precum calitatea produsului. Contactând un montator partener VELUX, te asiguri, în acest mod, că produsele tale sunt montate corect, conform instrucțiunilor de montaj şi că primești la finalul lucrării certificatul de garanție aferent.

Odată îmbinate toate piesele de la “puzzle”, asiguri un final fericit pentru tine și mansarda ta!