Ce model de fereastră de mansardă VELUX să aleg?

Știm că alegerea ferestrei de mansardă potrivite proiectului tău nu este atât de facilă cum pare la prima vedere. Există diverse modele de ferestre – cu operare de sus sau cu mâner jos, cu suprafață din lemn lăcuit sau cu aspect alb, deoarece miezul de lemn are aplicat uniform un strat de poliuretan, vopsit alb. Despre comparația ferestrelor din lemn versus lemn învelit în poliuretan îți vorbim în continuare, astfel încât alegerea să fie ușoară.

Lemn versus poliuretan: materiale, întreținere, rezistență

Ferestrele cu suprafață din lemn

  • Sunt fabricate din lemn de pin stratificat, peste care sunt aplicate straturi succesive de lac incolor pe bază de apă. Aspectul este frumos și plăcut la atingere.

  • Componentele din lemn sunt îmbinate, astfel încât rezistența acestuia să fie cât mai mare, iar lemnul nu se va deforma în timp.

  • Lemnul este un material cald și se poate îmbina armonios cu alte materiale de construcții. Ferestrele din lemn sunt elegante, potrivite oricărui tip de amenajare interioară, rustic sau modern.

  • Lemnul este întotdeauna la modă, însă trebuie să-i acorzi atenție. O relăcuire periodică tot cu un lac pe bază de apă, când aspectul ferestrei nu îți mai satisface așteptările, va fi necesară de-a lungul timpului.

  • Garanția unei ferestre de mansardă cu suprafață din lemn, oferită de producătorul VELUX este de 10 ani.

fereastra-poliuretan

Ferestrele cu suprafață albă, din lemn învelit în poliuretan

  • Aceste ferestre au un aspect exterior alb, însă, sub stratul uniform de poliuretan alb, este un miez de lemn, tratat termic, pentru o eficiență energetică foarte bună a ferestrei.

  • Albul impecabil, imaculat se curăță foarte ușor cu o cârpă umedă, iar asta e tot ce este necesar pentru întreținerea ferestrei. Cu alte cuvinte, nu este nevoie de întreținere.

  • Acest model se încadrează elegant în orice încăperi, dar în special în cele cu umiditate mai ridicată, precum baia și bucătăria. De ce? Pentru că poliuretanul conferă o rezistență sporită și astfel umiditatea nu mai reprezintă o amenințare pentru durata de viață a ferestrei tale pentru că nu are cum să pătrundă în lemn.

  • Ferestrele cu înveliș de poliuretan pot fi integrate perfect oricărui stil de design interior ales de tine, întrucât albul ferestrelor oferă neutralitate și sunt potrivite pentru orice cromatică ai alege în locuința ta.

  • Garanția unei ferestre de mansardă cu suprafață din poliuretan, oferită de producătorul VELUX este de 15 ani.

profil-lemn

Oricare va fi modelul ales de tine, este important să reții faptul că te vei bucura de un produs de calitate, deoarece ferestrele VELUX sunt proiectate să reziste cel puțin 25 de ani.

Pentru o detaliere și mai bună, urmărește și filmul nostru de prezentare.