E vara! Zilele sunt mai lungi și mai însorite, lumină naturală este din abundență. Vara vine la pachet cu temperaturi ridicate care de cele mai multe ori creează disconfort termic în casele noastre. Ne bucurăm pe deplin de toate beneficiile soarelui, însă cu siguranță când ajungem acasă simțim nevoia unui mediu mai răcoros, care să ne încarce bateriile și să ne redea starea de bine.

Ce soluții avem la dispoziție pentru a crea și menține o temperatură interioară optimă vara, în mansardă?

Mansarda prevăzută cu ferestrele specifice are, datorită caracterul particular dat de planurile înclinate, avantajul de a avea iluminate natural toate spațiile. Mai multe ferestre înseamnă mai multă lumină, dar și mai multă căldură. Cea mai eficientă soluție împotriva supraîncălzirii din mansardă vine tot de la VELUX: se numește rulou exterior parasolar!

Cum acționează parasolarul împotriva supraîncălzirii?

Acesta vine montat pe exteriorul ferestrei de mansardă și este creat exact pe dimensiunea ferestrei tale. Astfel, razele de soare nu mai ajung pe suprafața geamului tău, prevenind astfel supraîncălzirea sticlei și, implicit, creșterea temperaturii interioare. Montează-l și vei vedea efectul – scăderea temperaturii cu până la 5 grade C. 

Mansardă răcoroasă și luminoasă

Montajul parasolarului pentru a reduce căldură, nu înseamnă obligatoriu și estomparea luminii! Parasolarul VELUX este fabricat dintr-un material transparent, tip plasă, care permite luminii să treacă prin el, nu și căldurii. În plus, te poți bucura în continuare de priveliștea ta favorită.

Acum imaginează-ți mansarda ta într-o ambianță cu o temperatură plăcută, iar tu savurezi un fresh cu gheață, răcoritor într-o mansardă cool – și la propriu, și la figurat! 😉