Când se montează fereastra de mansardă? Înainte sau după montajul acoperișului? Toamna sau primăvara?

Iată mai jos răspunsul la aceste întrebări, venite din partea specialiștilor de la VELUX.

Construirea unei case presupune mai multe etape și oricât ai încerca să le planifici, este posibil ca în realitate planul tău să suporte modificări. Dacă am putea să urmăm aceste etape în ordinea firească a lucrurilor, atunci montarea unei ferestre de mansardă ar fi o operațiune simplă. Dar, hai să luăm pe rând scenariile posibile.

Velux

În situația unei construcții noi, dacă învelitoarea este ondulată

Înainte de toate, asigură-te că ai între căpriori distanța potivită pentru montajul ferestrei tale de mansardă. Vezi aici detalii despre această distanță.

Montează învelitoarea pe o structură corespunzătoare, realizată corect. După 3-4 săptămâni, montează și ferestrele de mansardă, deoarece lemnul lucrează și este necesar să acorzi timp structurii de lemn să se așeze. Este important să lași să treacă acest timp deoarece fereastra ta de mansardă se va monta între căpriori, iar altfel riști ca ulterior să nu poți face reglajele ferestrei corect. Reglajele sunt acele ajustări fine făcute în timpul montajului ferestrei de mansardă VELUX, astfel încât aceasta să fie corect poziționată în planul acoperișului. În cazul unui reglaj incorect, în timp apare uzura ferestrei, iar sticla se poate sparge din cauza tensiunilor create între cercevea și toc. Prin spațiile inegale dintre toc și cercevea pot apărea infiltrații și curenți de aer.

În situația unei construcții noi, dacă învelitoarea este plată

În cele mai multe situații este vorba despre tablă. Recomandarea este să montezi mai întâi fereastra și apoi învelitoarea, dar se poate și invers. Dacă montezi mai întâi fereastra, montatorul va trebui să croiască tabla corect în jurul acesteia, conform instrucțiunilor din ghidul de montaj VELUX.

Dacă fereastra se montează după montajul învelitorii, este necesar să se facă decopertarea acoperișului în zona destinată ferestrei. Ține cont că după ce fereastra a fost montată, vei avea nevoie de o cantitate suplimentară de material pentru completare.

În situația unei construcții vechi

În primul rând, trebuie să verifici dacă structura acoperișului permite montarea unei ferestre de mansardă (pentru aceasta cere sfatului unui inginer structurist). Oricare ar fi tipul de învelitoare, va trebui decopertat acoperișul în zona dorită pentru montajul ferestrei. Apoi se montează fereastra de mansardă conform ghidului de montaj și se închide urmând pașii descriși anterior.

Toamna sau primăvara?

Teoretic, poți monta fereastra de mansardă în orice anotimp, dacă condițiile meteo permit, evident, acest lucru. Ceea ce trebuie să urmărești îndeaproape este ca etapele să fie executate corect. De aceea, cel mai simplu este să contactezi un specialist, în cazul nostru un Montator Partener VELUX. De multe ori, montatorul ajunge la proiect în faza de montaj și întâmpină dificultăți: fie panta nu e cea potrivită, fie rama de etanșare a ferestrei nu corespunde tipului de învelitoare, fie golul nu este corect executat pentru dimensiunea de fereastră aleasă. Toate acestea pot fi prevenite dacă iei legătura, încă de la începutul proiectului tău, cu un Montator Partener VELUX care îți poate oferi consultanță, îți poate înlesni procesul de achiziție și, mai ales, montajul corect al ferestrelor. Un lucru extrem de important este că poți beneficia de garanția pentru montaj de până la 5 ani, pe care doar aceștia o oferă.

În loc de concluzie

În orice proiect, este importantă calitatea produsului ales, dar la fel de mult contează să te informezi corect și să apelezi la specialiști când vine vorba de consultanță și montaj. În final, calitatea lucrării va depinde foarte mult de acest aspect. Mult succes cu proiectul tău!

Ne poți contacta oricând folosind formularul de contact.