Te-ai decis pentru ferestre de mansardă?

Folosește această listă de verificare înainte de a lua decizia de cumpărare!

Care este panta acoperișului?

Pentru a monta o fereastră de mansardă este necesar ca înclinația acoperișului să fie de minim 15 grade. Verifică panta cu ajutorul aplicație gratuite VELUX Roof Pitch disponibilă în App Store și Google Play.

Care este distanța dintre căpriori?

Ferestrele de mansardă vin montate între căpriori, de aceea lățimea ferestrei se alege în funcție de această distanță. Ține cont că toate ferestrele de mansardă au dimensiuni standard. Este necesar ca golul din acoperiș să fie mai mare decât dimensiunile ferestrei cu 40 – 60 mm în total pe lățime și cu 45 mm în total pe înălțime.

Care este destinația încăperilor?

Cantitatea de lumină naturală necesară diferă în funcție de destinația spațiului. De exemplu, într-un dormitor ai nevoie de mai puțină lumină comparativ cu un living.

Ce dimensiuni are încăperea în care vei monta ferestrele de mansardă?

Pentru a beneficia din plin de lumină naturală, este necesar ca suprafața vitrată totală să reprezinte cel puțin 10% din suprafața încăperii. Consultă aici suprafețele vitrate corespunzătoare dimensiunilor ferestrelor VELUX.

Care este numărul de ferestre de mansardă necesare?

Alegeți numărul de ferestre ținând cont de cantitatea de lumină necesară, destinația și dimensiunile spațiului. Mai multe detalii, aici.

La ce înălțime se vor monta ferestrele?

Înălțimea optimă de montaj este de 90 cm față de podea, la fel ca în cazul unei ferestre verticale.

Ferestre cu operare de sus sau de jos?

Dacă ai parapet de până la 130 cm, atunci sunt recomandate ferestrele cu operare de sus. Le vei putea manevra cu ușurință, chiar dacă ai mobilier dedesubt. Dacă înălțimea parapetului este cuprinsă între 130-150 cm, sunt recomandate ferestrele cu operare de jos. Mai multe detalii, aici.

Ferestre din lemn sau lemn învelit în poliuretan?

Clasic sau modern? Alegerea depinde de destinația camerei și de stilul de amenajare preferat. Ferestrele VELUX din lemn de calitate superioară, stratificat și îmbinat pe contrafibră, sunt lăcuite din fabrică și au 10 ani garanție. Cele din lemn învelit în poliuretan au 15 ani garanție și nu necesită întreținere. Sunt potrivite în special pentru băi și bucătării, piscine sau pentru spații moderne.

Rame de etanșare pentru învelitoare ondulată sau plată?

Nu vei putea monta fereastra de mansardă fără o ramă de etanșare. Alege-o în funcție de învelitoare ta, plată sau ondulată – se va potrivi perfect. Nu uita să adaugi și kitul de izolare termică BDX, pentru mai mult confort termic interior. Acesta va prelungi durata de viață a ferestrei. Mai multe detalii aici.

Rulouri interioare sau exterioare?

Și interioare, și exterioare. Pe o fereastră de mansardă VELUX poți monta până la 3 rulouri. Un rulou interior pentru ajustarea luminii, un rulou exterior pentru a reduce aportul de căldură din timpul verii, cu până la 5 grade, și o plasă împotriva insectelor care se montează pe interior. Mai multe detalii aici.

Dacă vrei să te asiguri că deciziile tale sunt cele mai bune pentru mansarda ta, solicită consultanță gratuită folosind formularul de contact.